Hevoset Yleistä
Uusia tuulia: blogi palaa juurilleen ja hevosjutut loppuvat
December 28, 2017
4

“Ihmiselleni tuli suorituspaineita eikä hän enää halua jakaa kuulumisiani netissä”, t: Pepe

Vuosi vaihtuu ja on aika uudistua. Yksi päänvaivaa jo pidemmän aikaa aiheuttanut kysymys on se, mitä tälle hissuksiin päivittyvälle blogilleni teen.

Aloitin blogin pitämisen jo vuosia sitten siirryttyäni eläimillä testaamattomaan kosmetiikkaan. Etsin blogin kautta sekä vertaistukea että paikkaa, jonne kirjata hyvät tuotteet muidenkin löydettäväksi.  Tunsin myös palavaa halua naputella eetteriin kaiken mahdollisen, minkä tiedän kissoista, koska netissä liikkui niin paljon virheellistä tietoa.

Sitten tuli Pepe. Tuoreena hevosenomistajana halusin jakaa, millaista arkeni on hevosen kanssa. Siinä vaiheessa blogin linja vähän hajosi, koska jo nimi viittaa johonkin ihan muuhun kuin kavioeläimeen. Muista aiheista ei kuitenkaan pahemmin huvittanut kirjoittaa, pääni oli niin täynnä hevosia.

Mitä enemmän olen seurannut hevoskeskustelua somessa (ja kuunnellut esitysten katsomoissa kommentteja), sitä vähemmän olen halunnut omasta taipaleestani kertoa  blogissa. Niin täydellistä ratsastajaa ei olekaan, etteikö joku näkisi kuvissa “kamalaa ratsastamista, hevosparka”. Niin tervettä hevosta ei ole, etteikö sen ratsastusvideossa joku huomaisi epäpuhdasta liikettä, kipureaktioita tai vähintään ylipainoa. Huomaan välillä itsekin sortuvani ainakin päänsisäiseen arvosteluun ja niinä hetkinä haluaisin näpäyttää itselleni luunapin otsaan.  Omia ratsastusvideoitani en halua enää jakaa, koska tuntuu siltä, että kaikki paitsi täydellisyys on väärin.

On toki asioita, joista ei voi kiistellä. Silloin on hyvä, että asiaan puututaan ja hevosen huono kohtelu tai omistajan tietämättömyys tulee korjattua. Usein kritisoinnissa on kyse kuitenkin jostain ihan muusta. Eri tavoin harrastavat ihmiset eivät halua ymmärtää toistensa tapaa olla hevosten kanssa tai haluavat purkaa omaa pahaa mieltään. Ylipäänsä ratsastusmaailmassa vallitsee aika tuomitseva asenne. Tuntuu siltä, että pitäisi olla jo lähtökohtaisesti ammattilainen ansaitakseen oman hevosensa.

Jatkossa tämä blogi päivittyy pääsääntöisesti kissa-aiheisten juttujen merkeissä. Jätän hevostekstit kyllä paikalleen, mutta avaudun Pepen uusista kuulumisista mieluummin omalle lähipiirille ja tallikavereille kuin ihan koko internetille. Pepellä on sinänsä kaikki elämässä hyvin ja kehitymme omaan tahtiimme. Jos jotain mullistavaa tapahtuu, kerron siitä toki blogissa, mutta muuten Tassuttelua.net on jatkossa pääsääntöisesti kissablogi.

Elämä kokopäivätyön ja oman hevosen kanssa on niin kiireistä, että blogin kirjoittamiseen tulee välillä tavattoman pitkiä taukoja. Sitä aukkoa paikkaa onneksi Instragram! Jatkossa Mörren ja Pojan kuulumisia voi lukea Pojan omalta instatililtä nimeltä Poika, Pajamäen kunkku. Oman Instagram-tilini puolella jatkan kuulumisten kertomista yleisesti ja suljen tilin yksityiseksi. Siellä Pepen turpa tulee varmasti säännöllisesti vilahtamaan. Jos haluat varmistua, ettet jää paitsi Pojan ja Mörren jutuista, seuraa Pojan tiliä, koska kissajutut tulevat päivittymään jatkossa sinne.

Mahtavaa uutta vuotta 2018 kaikille! 🙂

“Tietysti tarvitsen oman Instagram-tilin. Kuka muu muka?” t: Poika

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

reetu1

Ostin hevosen!

“Ihmiselleni tuli suorituspaineita eikä hä...

Read more
mita-mietit-ronja-salmi-maailmanloppu

Eläinharrastajan ympäristöahdistus

“Ihmiselleni tuli suorituspaineita eikä hä...

Read more

Kiitos kaikesta, Pepe!

“Ihmiselleni tuli suorituspaineita eikä hä...

Read more

There are 4 comments

 • Ymmärrän hyvin tämän ratkaisun, mutta vähän olen silti höh, koska on ollut ihana seurata sun ja Pepen taivalta, ja vaikka mulla ei heppaa valitettavasti ole tai luultavasti tule koskaan olemaan, niin samaistuin jotenkin sun tapaan lähestyä koko heppaelämäntapaa ja ihailen sitä, miten Pepen kanssa olet. <3 Joten kaikkea hyvää teille edelleen yhdessä sinne backstagelle – en ollenkaan pahastu, jos tassujen lomassa vilahtelee joskus yhä kaviota, mutta yhtä iloisena seuraan myös Poikaa ja Mörköä! <3

  • Piia says:

   Kiitos taas ihanasta kommentista! Tuonne oman instatilini puolelle päivitän varmasti jatkossakin Pepen kuulumisia eli sitä kautta kyllä pysyt mukana Pepen menossa. 🙂 Sinänsä kerron kyllä tosi mielelläni, mitä teemme, mutta en vain ihan koko maailmalle.

   Mitään yksittäistä syytä tähän päätökseen ei ollut ja pääsääntöisesti oon saanut vaan tosi kivaa palautetta tai hyväksyvän hiljaisuuden (heh) hevosjutuistani. Halusin kuitenkin nyt panostaa hevosbloggaamiseen joko kunnolla tai en ollenkaan, koska tällainen puolivillainen kissablogin sisällä bloggaaminen menee ehkä vähän muilta hevosharrastajilta ohi. 🙂 Pähkäilyn lopputulema oli se, että mieluummin en kerro mitään täysin julkisesti, koska hevosihmisten some on nykyään jotenkin niin negatiivisesti värittynyt, että asettaisin itseni ihan liian alttiiksi.

   Olisi aika kauheaa päätyä vaikka jonnekin hevostalli.netin palstalle haukuttavaksi. Siihen ei nykyisin tarvita kuin yksi vähän huonompi ratsastusvideo vaikka YouTubessa, niin palsta täyttyy jo negatiivisesta ruotimisesta. Pahimmillaan haukuttavat kohteet ovat vasta lapsia, joiden kisavideoita ruoditaan ja loataan siinä ohessa vielä vanhemmat ja valmentajat omilla nimillään “hevosen hyvinvoinnin” nimissä. Se on minusta törkeää.

   Voi olla, että tämä mielipide muuttuu vielä joskus ja perustan hevosjutuille oman blogin, mutta ehkä silloinkin vähemmän henkilökohtaisesta näkökulmasta.

 • Olen kyllä ihmetellyt välillä, miksi heppasomessa on usein niin julma ja mustavalkoinen meno. :-/ Kaikenlainen kiusaaminen on tosi ikävää, ja paljon hyvää ja kiinnostavaa jää sen jalkoihin.

  Mulle tämä kissat ja hepat -kombinaatio on ollut aivan täydellinen (ja itsekin on pakko ujuttaa kaviokkaita tassujen sekaan aina tilaisuuden tullen), mutta varmasti olisi selkämpää pitää aihepiirit omissa blogeissaan. Jos vielä joskus heppablogin perustat, niin sillä on heti ekasta postauksesta asti tämä ahkera lukija! 😀 Ihanaa, että saan vielä seurata Pepen kuulumisia Instan puolella! Rapsutuksia ja porkkanoita poniherralle!

  • Piia says:

   Totta, kissasome on paljon myötämielisempi ja siellä on vielä huumorintajukin tallella. 🙂 Toki heppapuolellakin on kivoja juttuja, esim. Muuliblogi on mainio ja Aadan hevoselämää -blogin Maco-hevonen kerrassaan hurmaava tapaus.

   Hyvä vain, että että sullakin vilahtelee kaviokkaita tassujen seassa, koska mua ainakin kiinnostaa tasapuolisesti molemmat. 🙂 Koira+hevonen -kombo tuntuu olevan talleilla aika yleinen standardi, mutta on kiva huomata, että myös meitä kissa+hevonen -ihmisiä löytyy.

   Välitän terveiset ja porkkanat Pepelle!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.