Hiukset Kosmetiikka
Testissä Herbatint, eläinkokeeton hiusväri
January 8, 2014
2

ruohonjuuri

Kävin viime viikolla Helsingin keskustassa Ruohonjuuri-liikkeessä ja kiikutin kotiin markkinoiden ainoan eläimillä testaamattoman hiusvärin, jonka löysin: Herbatint-kestovärin sävyssä 5N. Kuten aiemmin jo kerroinkin, pakkaus on aika  vanhanaikaisen näköinen, mutta nettipalstoilla väriä kehuttiin laadukkaaksi siitä huolimatta. Hinta oli hippusen yli 20 euroa, eli lähes puolet enemmän kuin markettien vastaavat. Hintaa tärkeämpi juttu kuitenkin oli, että purkin kyljessä luki Against animal testing.

Tänään päätin kokeilla uutta väriä. En hoksannut ottaa kuvia hiuksista ennen värjäystä, mutta minulla oli noin kutossävyn perusruskea kuontalo parin sentin maantiensävyn juurikasvulla ja haaleilla latvoilla varustettuna. En halunnut radikaalia muutosta vaan tärkeintä oli peittää tyvikasvu ja tasoittaa latvojen sävy.

herbatint-1

Herbatint-paketissa oli kehite-emulsio (valkoinen purkki), väriaine (vihreä purkki) ja erillisessä pikkuboksissa käsineet, ohjeet ja hoitoaine.

Herbatint-väriä oli helppo käyttää ja purkin takakannessa oli selkeät ohjeet. Brändin ilmeisestä viherpesusta huolimatta kyseessä on tavallinen kestoväri: väriaine ja kehite sekoitetaan keskenään, suhrataan aine päähän, annetaan vaikuttaa ja pestään pois. Toisin kuin kaupan värien kanssa yleensä, tarvitset erillisen astian tai kulhon, jossa värimassa sekoitetaan. Minulla oli onneksi jemmassa paitsi värikippo, myös hiusvärisuteja ja paremmin istuvia kotitalouskäsineitä.

herbatint-3

Oma kippo, suti ja kertakäyttökäsineet ovat kotivärjääjän parhaat kaverit.

Koska hiukseni oli värjätty jo aiemmin ja halusin vain tyvikasvun piiloon, levitin aineen ensin tyveen ja annoin vaikuttaa n. 25 minuuttia. Sen jälkeen sudin loput väristä latvoihin ja annoin hiusvärin olla päässä vielä kymmenisen minuuttia. Pesin hiukset ohjeen mukaan ja käytin hoitoaineena Yes to Carrots -hoitoainetta. Herbatintin mukana tuli myös hoitoaine, mutta jotenkin nuo hiusvärien mukana tulevat hoitikset eivät ole ikinä vakuuttaneet.

Yksi väripurkki riitti hyvin omaan perushentoiseen, puolipitkään suomitukkaani,  mutta pitkähiuksisten kannattaa ostaa varmuuden vuoksi kaksi pakettia kerralla. Riittoisuuden lisäksi olin iloisesti yllättynyt tuotteen tuoksusta. Ei puhettakaan väriaineiden henkeäsalpaavasta katkusta, Herbatint on lähes hajuton!

herbatint-5N

Tässä vielä pari kuvaa lopputuloksesta. Itse tykkään tummasta tukasta, mutta on hyvä huomata, että aika kaukana tämä sävy on paketissa lukeneesta “Light Chestnut Brown” -väristä. Kuten muidenkin hiusvärien kanssa, kannattaa väri valita reilusti sieltä vaaleammasta päästä, jos tavoittelet selvästi vaaleanruskeaa tai keskiruskeaa sävyä.

Kaiken kaikkiaan kokemus Herbatint-väristä oli oikein positiivinen ja ostan sitä varmasti uudestaan.

herbatint-2

Mörre tutki väriaineen tarkasti ja totesi, että vihreää purnukkaa on miellyttävä puskea.

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

paul-mitchell-ja-yves-rocher-reparation

Kosmetiikkakuulumisia: suosikkishampoot

Kävin viime viikolla Helsingin keskustassa Ruohon...

Read more

Kosmetiikan syntilistan päivitys

Kävin viime viikolla Helsingin keskustassa Ruohon...

Read more

Eläinkokeetonta kosmetiikkaa ja vuoden 2014 ostoslista

Kävin viime viikolla Helsingin keskustassa Ruohon...

Read more

There are 2 comments

  • Jaana says:

    Helou! Haluaisitko minulta samaisen hiusväripaketin? Mulla yksi ylimääräinen kaapissa, on minulle liian tumma. 🙂

  • Piia says:

    Kyllä mä voisin sen ottaa, jos et itse tarvitse! Vähän tumma tuo sävy oli kyllä minunkin makuuni, mutta voisin sekoitella sitä seuraavaksi vaikka kutossävyyn, niin siitä voisi tulla ihan passeli. Nopeasti tuo tummin vaihe onneksi haalistui pois, kesti tuollaisenaan ehkä viikon tai pari… ja näytin kyllä silloin vähän aneemiselta.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published.