Kosmetiikka
Syntilista eli tuotteet, joista en osannut luopua
August 4, 2013
0

Minusta ei tullut 100% ehdotonta eläinkokeettoman kosmetiikan suhteen, vaikka sitä linjaa viime vuonna kokeilin. Pyrin aina valitsemaan mahdollisimman eettisen vaihtoehdon, mutta realistina ymmärrän, ettei pieni ostoskorini pelasta maailmaa, vaikka kuinka sitä toivoisin. Kosmetiikkafirmojen eläinkoepolitiikat muuttuvat yrityskauppojen ja Kiinaan laajentamisten myötä niin vauhdikkaasti, että on mahdotonta pysyä perässä siitä, mikä on lopulta eettinen firma ja mikä ei. Toisaalta ajatus siitä, että vastuu olisi kokonaan yksityisen kuluttajan harteilla, sysää painetta väärään päähän.

Tässä siis syntilistani tuotteista, joita ei löydy Animalian tai Petan listoilta, mutta joitan joskus käytän siitä huolimatta, koska… noh, olen vain ihminen. Puolustuksekseni voin sanoa, että todella vaalin näitä purnukoita ja käytän ne viimeiseen pisaraan asti.

1. Redkenin hiustenhoitoaineet

Kuva: redken.com

Ei voi mitään, mutta nämä ovat vaan ihan ylivoimisia hiustuotteita. Vuoden verran kärvistelin ilman Redkenin All Soft -shampoota ja yritin kiivaasti löytää sille korvaajan. Oli kuin vanhan ystävänsä olisi saanut takaisin, kun sain purnukat takaisin hyppysiini. Ja se tuoksu! Se on niin hyvä, että voisi itkeä tirauttaa soimaavan omatunnon ja euforian kyyneleet yhtä aikaa!  Anteeksi, eläimet, yritän jatkossa pitäytyä Yes to Carrots -shampoossa. Elokuussa napsaistu polkkamitta on onneksi helppo pitää kurissa myös porkkanashampoon voimin, mutta en voi luvata, ettenkö sortuisi vielä joskus.

2. Yves Rocher -voiteet

Kuva: yves-rocher.fi

Yves Rocher myy käsittääkseni nykyään tuotteitaan Kiinassa, jossa kaikki myytävät kosmetiikat testataan eläimillä lainsäädännön vuoksi. Firmalla on muilta osin kuitenkin niin vihreä ideologia, nostalgia-arvoa ja hyviä tuotteita, että tilaan niitä joskus siitä huolimatta, vaikka omatunto vähän kolkuttaisi. Viimeisin löytöni oli käsivoide (kuvassa), joka olisi voinut tipahtaa meikkipöydälleni suoraan käsivoiteiden taivaista. Voisin upottaa käteni siihen kainaloita myöten ja lillua siinä ikuisesti. En tietenkään liioittele.

3. Urban Decayn kosmetiikka

Ensin Urban Decay aikoi laajentaa toimintaansa Kiinaan, sen jälkeen perui päätöksensä, mutta Loreal osti sen. Mitä siitä nyt sitten pitäisi ajatella?  Naked 2 -luomiväripaletti ja monet Urban Decayn meikit ovat joka tapauksessa niin käsittämättömän hyviä, että niille on vaikea sanoa ei. Onneksi Naked 2 -paletistani on vielä vaikka kuinka paljon ja jäljellä ja se on ostettu täysin eettisenä aikana. Urban Decay oli vaan liian hyvää ollakseen totta.

4. Hämärän rajamailla: XZ, Lumene ja Benefit

Kuva: yliopistonverkkoapteekki.fi

Lumene LAB -apteekkisarjan kasvojenpuhdistusaine on kategoriassaan paras, jota ikinä olen kokeillut. Kevyt vaahto pyyhkäisee meikit pois kertapesulla eikä ärsytä tai kuivata herkkää ihoa. Tietääkseni Lumene ei käytä eläinkokeita sen enempää valmiissa tuotteissa kuin ainesosissakaan, mutta ainakaan Animalian listoilla se ei jostain syystä ole -sama juttu XZ:n ja Herbinan kanssa.

Siinäpä se syntilistani sitte olikin! Jos tiedätte taatusti eläinystävällisiä vastineita listaamilleni tuotteille, otan vinkit ilolla vastaan.

About author

admin

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

paul-mitchell-ja-yves-rocher-reparation

Kosmetiikkakuulumisia: suosikkishampoot

Minusta ei tullut 100% ehdotonta eläinkokeettoman...

Read more

Kosmetiikan syntilistan päivitys

Minusta ei tullut 100% ehdotonta eläinkokeettoman...

Read more

Testissä Herbatint, eläinkokeeton hiusväri

Minusta ei tullut 100% ehdotonta eläinkokeettoman...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.