Siedätyshoito
Siedätyshoito, osa 3
November 13, 2013
0

hyks

Siedätyshoitoprojekti etenee taas! Kävin pari viikkoa sitten allergia- ja astmatesteissä Allergiasairaalassa. Allergiatesti tehtiin prick-testillä eli käsivarteeni tiputeltiin erilaisia allergeeneja ja rei’itettiin iho jokaisen tipan kohdalta. Tulokset olivat nähtävissä 15 minuutin kuluttua ja oli muuten tuskallisen kutiseva vartti! Sain patteja lähes kaikista perustestin aineista, mikä ei oikeastaan yllättänyt. Olen allerginen ainakin timoteille, nurminatalle, koiralle, pölypunkille ja valitettavasti vähän myös kissalle ja hevoselle. Kissat ja hevoset aiheuttivat onneksi niin pienet oireet, että hoitaja oli kahden vaiheilla, merkitseekö niitä ollenkaan.

Isompi ongelma tuli eteen spirometriakokeessa, jossa kävi ilmi, että keuhkoni ovat aika voimattomassa jamassa. Testin loppuvaiheessa ei ollut kovin kiva puhallella putkeen, kun voimat olivat aivan loppu. Verisuonia laajentavan lääkkeen saatuani tulokset paranivat heti, mikä viittaa valitettavasti astmaan. Hoitaja varoitti, että ennen siedätyshoidon aloittamista astma täytyy saada kuriin ja se voi olla useiden kuukausien mittainen prosessi. On siis mahdollista, että tänä vuonna en pääse sen enempää piikitettäväksi kuin tablettihoitoonkaan. Tärkeintä tottakai on, että saadaan keuhkot nyt kuntoon, kyllä sen siedätyksen ennättää sitten myöhemminkin hoitaa alta pois.

Allergia? Ai, mikä allergia? Muuten vaan olen vesikelloilla.

Spirometrian ja prick-testin jälkeen minut ohjattiin verikokeeseen, minkä jälkeen sain lähteä kotiin. Kotitehtäväksi minulle annettiin PEF-mittariin puhaltelu kahden viikon ajan kahdesti päivässä. Tulokset tulee kirjata muistiin paperille ennen ja jälkeen avaavan lääkkeen ottamista. Ensi viikolla  vien mittaustulokset lääkärille arvioitavaksi ja kuulen samalla, miten siedätyshoidon kanssa edetään.

Tähän mennessä Allergiasairaala on vaikuttanut tosi hyvältä paikalta, ja olen saanut valtavasti hyviä vinkkejä ja ystävällistä palvelua. Edellisestä käynnistä jäi hyvä mieli siitä huolimatta, että jouduin ottamaan vastaan ikäviä uutisia sekä allergian että astmani suhteen. Puoli päivää kestänyt testirumba maksoi vajaat 30 euroa, eli vieläkään ei konkurssi uhkaa ainakaan tämän allergia-asian vuoksi. Odotan innolla ensi viikon tiistaita ja ensimmäistä lääkäriaikaa.

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

Siedätyshoito alkoi (ja muita kuulumisia)

Siedätyshoitoprojekti etenee taas! Kävin pari vi...

Read more

Siedätyshoito, osa 4

Siedätyshoitoprojekti etenee taas! Kävin pari vi...

Read more

Siedätyshoito, osa 2

Siedätyshoitoprojekti etenee taas! Kävin pari vi...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.