Hevoset Siedätyshoito
Siedätyshoito, osa 1
October 3, 2013
0

timotei

Kesäinen heinäpelto, mikä ihana näky! Onhan se, siihen asti että silmiä alkaa kutittaa, nenästä valua kirkasta limaa ja aivast-, aivasttt-, ATSHIUUU-uttaa holtittomasti. Kutiseva iho nousee vesikelloille ja tekee mieli raapia kurkun sisäpintaa kynsillä, koska sitäkin kutittaa niin pahasti. Koska elimistö ei mielestään ole vielä riittävästi suojautunut pahinta vihollistaan vastaan, aivastelu muuttuu yskäksi ja kehiin astuu hengenahdistus. Antihistamiinit auttavat yhtä paljon kuin puolen litran vesipullon kaataminen palavaan taloon.

Sellainen on minun allergiani. Vaikkei minulla koskaan ole astmaa todettu, allergiani on teinivuosista asti oireillut astmaattisesti kaiken muun kurjuuden ohella. Viime kesän ilmarinnan pistän osittain allergian piikkiin: jos pitkittynyt allerginen yskä ei nyt suorastaan reikää keuhkoihin tehnytkään, se taatusti heikensi niitä.

Tänään marssin työterveyslääkärille ja selvitin tilanteen juurta jaksain. Hän kirjoitti saman tien lähetteen Iho- ja allergiasairaalaan, josta odotan puhelua takaisin seuraavien päivien aikana. Jos olen oikein ymmärtänyt, minua odottaa joko kolmevuotinen tablettikuuri kotihoidossa tai samanmittainen piikityshoito ensin viikon ja sen jälkeen kuukauden välein. Oireet ovat tuttavillani helpottaneet kuulemma jo seuraavana kesänä, jos hoito on aloitettu edellisenä syksynä.

Kerron siedätyshoidosta, kustannuksista ja hoidoista sitä mukaa, kun asia etenee ja opin itsekin lisää. Ainoa asia, mikä tässä vaiheessa harmittaa, on se, etten hoitanut tätä hommaa kuntoon jo vuosia sitten.

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

reetu1

Ostin hevosen!

Kesäinen heinäpelto, mikä ihana näky! Onhan se...

Read more

Kiitos kaikesta, Pepe!

Kesäinen heinäpelto, mikä ihana näky! Onhan se...

Read more
4

Uusia tuulia: blogi palaa juurilleen ja hevosjutut loppuvat

Kesäinen heinäpelto, mikä ihana näky! Onhan se...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.