Siedätyshoito
Siedätyshoito alkoi (ja muita kuulumisia)
April 10, 2014
0

432x150px_Grazax
Kuva: alk-albello.com

Pahoittelut hiljentyneestä postaustahdista, olen ollut kovasti työkiireiden kourissa. Kun työkseen tuijottelee ruutua kaiket päivät, illalla on joskus vaikea motivoitua kirjoittamaan blogia. Mutta kyllä tämä tästä, kohta on jo kesä ja toivottavasti rauhallisempi tahti! Viime viikonloppuna pääsin onneksi jo irtautumaan töistä Tampereelle, jossa tapasin perhettä ja kävin hevosmessuilla.

Aloitin viime viikolla siedätyshoidon. Astmadiagnoosi ja flunssa uhkasivat siirtää aloituksen syksylle, mutta onneksi hoito päätettiin aloittaa jo nyt. Seuraavan kolmen vuoden ajan päiväni käynnistyvät Grazax-nimisen timoteitabletin voimin. Se on ilmakuivattu pieni tabletti, joka laitetaan kielen alle, jossa se sulaa noin minuutissa. Ensimmäisen lääkkeen otin Allergiasairaalassa, jossa varmistettiin samalla, etten saa shokkia tai rajuja kohtauksia. Koska kaikki meni hyvin, olen jatkanut tablettien syömistä kotona. Jonkin verran oireita saan joka aamu: oireet vaihtelevat ylähuulen turvotuksesta kutiseviin korviin. Pikkuhiljaa oireilun pitäisi kuitenkin lievittyä ja jäädä lopulta kokonaan pois. Kaiken kaikkiaan oloni on hyvä ja oireet yllättävän vähäisiä.

morko-ja-grazax
Hilseilevä kissa ja Grazax-lääkepaketti. Saanko jo vuoden valokuvaajan palkintopystin?

Grazax-tabletit maksavat n. 75 € / kk ja kun Kelan maksukatto tulee vastaan, loppuvuoden lääkkeet korvaa Kela. Minusta se on pieni hinta siitä, ettei minun tarvitse jatkossa varoa heinää niin hysteerisesti. Allergia on jo pitkään rajoittanut paitsi hevosharrastusta, myös kesästä nauttimista. On mukavaa, ettei tarvitse enää jatkossa murehtia allergiakohtauksista jonkin pahaisen heinänkorren takia. Olisinpa tajunnut tällaisen vaihtoehdon olemassaolon jo aikoja sitten!

Kevään kunniaksi myös hevoskuumeeni piiputtaa punaisella. Nyt, kun remontit, muutot ja työpaikanvaihdokset ovat takanapäin, kaukainen unelma alkaa taas tuntua konkreettiselta tavoitteelta.

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

Siedätyshoito, osa 4

Kuva: alk-albello.com Pahoittelut hiljentyneestä ...

Read more

Siedätyshoito, osa 3

Kuva: alk-albello.com Pahoittelut hiljentyneestä ...

Read more

Siedätyshoito, osa 2

Kuva: alk-albello.com Pahoittelut hiljentyneestä ...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.