Poika

Poika, Pajamäen kunkku

Poika, koko nimeltään Oskar Lumipallo, on 7.12.2014 syntynyt persialais-maatiainen kotikissa. Se päätyi omistukseemme keväällä 2014, kun etsimme Mörkö-kissalle uutta kaveria rakkaan Idan menehdyttyä. Poika puolestaan etsi kotia Tori.fi:ssä perheeseen puhjenneen allergian vuoksi. Kaupat oli sillä hetkellä sinetöity, kun otin Pojan ensimmäistä kertaa syliini, se vilkaisi minua meripihkanvärisillä silmillään ja nuolaisi nenänpäätäni.

Poika on hurmaava, itsestään vähän liikoja luuleva ikuinen pentu, josta on mahdoton olla pitämättä. Se suhtautuu elämään ihastuttavan mutkattomasti: se joko taistelee, nukkuu tai rakastaa kaikkea. Pojan suosikkiasioita elämässä ovat raksut, korkeat loikat ja yhdessäolo omien ihmisten kanssa. Mörren kanssa Poika tulee nykyisin ihan hyvin juttuun, mutta pari ensimmäistä vuotta Pojan rajut leikit koettelivat kovasti Mörren mielenrauhaa.

Pentuaikoina oli myös omien ihmisten mielenrauha silloin tällöin koetuksella. Poika oli etenkin nuorempana niin virkeä öisin, että se piti pahimmillaan meitä kaikkia hereillä yöstä toiseen. Nykyisin se onneksi tulee kiltisti joka ilta viimeistään yhdeltätoista jalkopäähän nukkumaan ja herää noin kuuden maissa syömään aamupalan.

Poikaan voi törmätä Pajamäen kulmilla valjaslenkeillä niinä aikoina, kun lunta ei ole maassa tai varikset liian ärhäköinä. Toki Pojalla on myös Instagram-tili, joka löytyy nimellä Pajamäen kunkku. Tilillään Poika murtaa kissamyyttejä, tutustuu erilaisiin kasviksiin ja kertoo arjestaan Mörren ja kahden ihmisensä kanssa.