Piia

Kissamummo, ponityttö ja nörtti

Kuka blogin takana oikein piileskelee?

Olen 35-vuotias Helsingissä asuva hullu kissamummo, joka on iloisesti sekaisin myös hevosista. Päivätyökseni vastaan eräästä valtion verkkopalvelusta ja ammatilliselta taustaltani olen muutenkin nörtti. Alunperin olen kotoisin Pohjanmaalta, mutta jätin lakeudet taakseni jo 19-vuotiaana opintojen vuoksi.

Maalla asuessa eläimiä kurkisteli joka nurkan takaa, ja minulla olikin pienestä pitäen eläinystäviä laidasta laitaan: koiria, kissoja, marsuja ja lämminveriravuri. En osaisi elää ilman eläimiä.

Nykyinen eläinkatraani koostuu kahdesta kissasta ja connemararuunasta, joka asuu täysihoitotallilla Tuusulassa. Poni on entinen ruotsalainen estetykki nimeltä Pepe (s. 1997). Kissaystävinä ovat puoliksi persialainen Poika (s.2014) ja villikissasta kesytetty, äärimmäisen kiltti Mörkö (s.2008). Kissat ovat yhteisiä avomieheni kanssa, mutta Pepen osalta olen yksinhuoltaja.

Minua ei juuri kiinnosta kilpaileminen eivätkä eläinnäyttelyt. Inspiroidun siitä, miten eläimet kokevat maailman, mikä maksimoi niiden hyvinvoinnin ja miten saan luotua niiden kanssa ystävyyssuhteen. Myös ponini on ensisijaisesti lemmikkini ja ystäväni. Käyn tunneilla ja maastoilen molempien mielenvirkistykseksi.

Perustin Tassuttelua-blogin viisi vuotta sitten, koska silloisella, nyt jo edesmenneellä kissallamme Idalla oli pissavaivoja. Kun selvitin vaivojen syytä eläinlääkärin kanssa ja ominpäin, huomasin, että tietoa kissojen pissavaivoista on hirveän vähän saatavilla. Blogini luetuin artikkeli on edelleen “Kissamaailman pissikset – kun kissa pissaa sänkyyn“.

Vaikka olen muuten perusterve koheltaja, keuhkoni eivät ole ihan priimat. Olen sairastanut viime vuosina kaksi oikean keuhkon spontaania ilmarintaa. Keuhkoni on leikattu kahdesti ja ongelma on toivottavasti taaksejäänyttä elämää. Koska ilmarinnasta löytyi vielä vähemmän tietoa kuin kissojen pissaongelmista, päätin kirjoittaa postauksen myös siitä. Siitä tulikin blogini kommentoiduin kirjoitus.

Hienoa, että löysit tiesi blogiini, olipa syynä sitten kissan pissavaivat, ilmarinta tai mikä vaan.
Toivottavasti viihdyt blogini parissa!