Eläinystävät Hevoset Kissat
Patteja, silmätulehdus, närästystä ja pötpöttävä pakoputki
September 22, 2015
1

Tiedättekö sen vastoinkäymisten ketjureaktion, kun ensin yksi asia menee vähän rempalleen, sitten toinen ja lopuksi elämässä vähän yksi sun toinenkin asia repsottaa? Minulla on nyt sellainen vaihe. Mikään ei ole pielessä katastrofaalisella tavalla, mutta pientä hiomista on siellä sun täällä.

onnellinen-pepe-syo-puskaa

Pepe ei tehnyt pateistaan suurta ongelmaa. Se poimi maastokävelyllä tunnistamattoman puskan välipalaksi ja päivä oli sillä pelastettu. Minunkin, kun tuota naamaa katselin.

Pepe kehitti vatsansa alle viikonloppuna ison, kiinteän patin, joka oli tänään muuttanut muotonsa kahdeksi pienemmäksi, symmetriseksi patiksi. Kuvia en Pepen vatsasta ottanut, koska omien eläinten vaivojen valokuvaaminen on minusta niin kurjaa. Haluaisin vaan hoitaa ne pois enkä ikuistaa niitä. Patit ovat kuitenkin samantyyppisiä kuin minulle entuudestaan tuntemattoman Vipsun blogin kirjoituksessa. Toivottavasti ne eivät sentään samalla tavalla posahda!

Pepe ei arista patteja, ne eivät kuumota, vuoda tai tunnu nestekertymiltäkään. Muutenkin Pepe on ihan oma itsensä. Eläinlääkäri oli tänään käynyt tallilla muissa merkeissä ja tutkinut samalla Pepen pikaisesti. Patit eivät kuulemma vaikuta vaarallisilta, mutta tilannetta kannattaa seurata. Ne voivat olla allerginen reaktio johonkin sopivaan paikkaan purreeseen ötökkään tai jotain hyvin erikoisesti ilmeneviä lihasjuttuja.

Autokin on tällä hetkellä huonossa jamassa, mikä liittyy hyvin läheisesti hevosharrastukseen (eli lähes päivittäisiin tallimatkoihin). Pakoputki pitää hirvittävää mekkalaa eli on ilmeisesti joko paikoiltaan tai siinä on reikä. Koko pömpeli on uusittu kolme vuotta sitten, joten toivottavasti kyseessä on jokin helposti korjattava juttu.

Sitten kotiasioihin: Pojalle puhkesi tänään silmätulehdus. Sen oikea silmä punoittaa, vetistää ja se siristelee sitä. Luultavasti Mörkö on lyönyt villeintä teini-ikäänsä elävää Poikaa silmään, kun Poika on yrittänyt tapansa mukaan leikkiä Mörrellä eikä Mörren kanssa. Katson tilannetta vielä huomenna uudestaan ja jos punoitus ei lopu, on eläinlääkärikäynnin paikka. Mörren silmät ovat onneksi kirkkaat ja terveet. Hyvä Mörre, pysy edes sinä lujana ja terveenä!

morko-ja-poika

Yritin vimmatusti keksiä tähän aiheeseen liittyvän kuvatekstin, mutta eihän tämä nyt liity mihinkään parhaalla tahdollakaan. Siinä ne kissat on ja toisiaan toljottelee. Ehkä olisi sittenkin pitänyt kuvata patteja ja punaisia silmiä?

Niin ja lopuksi sitten nämä omat vaivat, kun kerran valittamisen makuun pääsin! Joskus aina unohdan, että omat kuulumiseni eivät ole yhtä kuin kissojen ja Pepen kuulumiset. No, minulla on ärsyttävä vatsavaiva, nimittäin viimeiset pari kuukautta jatkunut närästys. Syön kohta pelkkää pullamössöä, koska kaikki närästää. Banaani, ruisleipä, paistettu ruoka, viini – kaikki korventaa ruokatorvea. Aamulla syöty banaani polttelee sisuskaluja iltaan asti. Tarvitsen siis itsekin lääkäriä, eivät vaan nuo karvakorvat. Monet ovat neuvoneet, että kahvin juomisen lopettaminen tai vähentäminen auttaa, mutta en ole koskaan edes juonut kahvia.

Sellaista tällä kertaa, ensi kerralla toivottavasti vähän vähemmän vaivaisia kuulumisia! Ihan hyvin meillä kuitenkin muuten menee, pieniä harmeja nämä loppujen lopuksi ovat.

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

reetu1

Ostin hevosen!

Tiedättekö sen vastoinkäymisten ketjureaktion,...

Read more
poika-main

Eläinlääkärireissulla ja pitkästä aikaa ulkona

Tiedättekö sen vastoinkäymisten ketjureaktion,...

Read more
Eläinystäväni

Kissaihmisen tärppejä Eläinystäväni-messuille

Tiedättekö sen vastoinkäymisten ketjureaktion,...

Read more

There is 1 comment

  • Onpas tyhmää! Tsemppiä kaikille 🙂

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published.