Kissat
Pajamäen kunkku
October 9, 2016
0

Viime kesänä Pojalla oli ongelma.

Saavutettuaan 1,5 vuoden kunnioitettavan aikuisiän Poika oli elämänsä vedossa. Se oli häikäisevän komea, terve ja treenannut (k)reisilihaksensa huippukuntoon loikkimalla aropupun lailla niin sisätiloissa kuin pihalla.  Se oli näyttänyt kaapin paikan kaikille kulmakunnan asukkaille variksista mäyräkoiriin ja Mörköön. Ja olihan Poika, hyvänen aika, puoliksi aatelisverta persialaisen äitinsä ansiosta. Kiistattomien näyttöjensä vuoksi Poika päätti ottaa koko asuinalueen haltuunsa ja ryhtyä Pajamäen kunkuksi.

Tyhmät ihmiset olivat kuitenkin möhlineet. Kun Poika oli valmis julistamaan uuden asemansa koko Pajamäelle, se havaitsi, että parvekkeelta puuttuu valtaistuin. Siellä nökötti pelkkä ankea raapimistolppa, joka hädin tuskin ylti kaiteen yli. Mites siinä julistat uskottavasti uudesta asemastasi?

Poika yritti kyllä. Se kiipesi tolpannokkaan (k)reisilihastensa suomin voimin ja kökötti siellä, kunnes varikset tulivat lasin taakse irvailemaan. “Näytät ihan papukaijalta, sinä pahainen kotikissa! Tahtooko Polly keksin?” ne rienasivat.

pajamaen-kunkku1

“Äh, eihän tästä tule mitään”.

Onneksi edes toinen ihmisistä, se mies, oli järjissään. Aikansa tolpannokassa tasapainottelua seurattuaan mies keksi, että varastossa on sopivankorkuinen Ikea-hylly, joka voisi mahtua parvekkeelle. Toimittihan se kiipeilypuun virkaa kuulemma jo kolme vuotta sitten, kun Poikaa ei vielä ollutkaan ja Mörren kanssa asusteli vajaamielinen Ida-neito. Kun naisihminen poksautti keuhkonsa loppukesästä ja päätyi sairaalaan, miesihminen päätti kaikkien piristykseksi hoitaa asian kuntoon ja kiikutti hyllyn parvekkeelle.

 

"No, nyt on aika kiva".

“Mitäs nyt sanotte, varikset? Krääk, krääk itsellenne!”

Ikea-hylly osoittautui täydelliseksi valtaistuimeksi. Pojan paikka on, tottakai, hyllyn ylimmällä tasanteella ja alamaiset, kuten Mörkö, saavat luvan kanssa nököttää alemmilla hyllyillä. Variksia ei enää naurata eikä varsinkaan kärpäsiä, joita Poika napsii ihan ohimennen välipalaksi.

Pajamäen kunkku on kruunattu.

pajamaen-kunkku-nyt

 

 

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

poika-main

Eläinlääkärireissulla ja pitkästä aikaa ulkona

Viime kesänä Pojalla oli ongelma. Saavutettuaan ...

Read more
Eläinystäväni

Kissaihmisen tärppejä Eläinystäväni-messuille

Viime kesänä Pojalla oli ongelma. Saavutettuaan ...

Read more

Ääniraidallinen video vintiltä

Viime kesänä Pojalla oli ongelma. Saavutettuaan ...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.