Mörkö

Mörkö, Pajamäen matriarkka

Mörkö on syksyllä 2008 syntynyt pikimusta maatiaistyttö, jonka on sydän on kultaa ja äly partaveitsenterävä. Se on ollut meillä jo melkein kymmenen vuotta. Kesytimme sen aikoinaan avomieheni kanssa täydestä villikosta kotikissaksi, joka rakastaa sylissä olemista ja agilitytemppuja.

Vaikka Mörkö on näyttävä ja komeanvärinen kissa, kovin tyttömäinen se ei parhaalla tahdollakaan ole. Vieraat luulevat sitä lähes poikkeuksetta poikakissaksi. Se on aina ollut vähän laiska peseytymään eikä sitä selvästikään haittaa, jos toisinaan vähän hilse varisee tai turkissa on pari takkua.  Kilotkaan eivät ole ihan niin justiinsa, sehän on ihan hyvä vaan, jos on vähän vararavintoa. Maailmassa on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin ulkonäkö.

Mörkö on kuluneen kymmenen vuoden aikana muuttunut arasta jöröjukasta varsin omanarvontuntoiseksi kissarouvaksi. Se huomauttaa napakasti tassullaan läppäisemällä, jos esimerkiksi rapsutus loppuu liian aikaisin tai siinä ei ole riittävästi tunnetta mukana. Agilityesteet herättävät siinä niin suurta onnea, että se alkaa ne nähdessään kehrätä ja vapisuttaa häntäänsä kuin kalkkarokäärme.

Muita harrastuksia agilityn ohessa on iPadilla ja muilla vastaavilla kosketusnäyttöpeleillä pelaaminen. Mörren lempipeli on Friskie’s Pull’n Play.

Lue Mörren koko tarina täältä.

High maintenance girl. #catsofig

Henkilön Topi Laitinen (@topilaitinen) jakama julkaisu