Yleistä
Miksi eläimet ovat minulle niin kovin tärkeitä?
September 13, 2013
2

Eläinharrastukseni näkyy arjessa vahvasti. Se vaikuttaa siihen, mitä lautaselleni pistän, ketä äänestän ja millaista kosmetiikkaa käytän. Elämäntapani on tuonut elämään niin eläin- kuin ihmisystäviä, onnistumisen iloa,luopumisen tuskaa ja ollut hankalinakin hetkinä syy, miksi aamulla nousen sängystä.

Moni ihan ymmärrettävistä syistä kysyy, miksi. Miksi näen vaivaa noiden karvalallukoiden takia? Miksi ryven maailmantuskassa eläinkokeiden ja tehotuotannon takia, kun en kuitenkaan voi parantaa maailmaa? Eivätkö Afrikan lapset ja muut vähäosaiset ihmiset pitäisi pelastaa ensin? Etenkin tuota vähäosaiset ihmiset ensin -argumenttia kuulen usein.

No, eipä minulla siihen mitään yhtä suurta vastausta ole. Eläimiä on ollut ympärilläni aina enkä pidä niitä sen vähäarvoisempina olentoina  kuin ihmisiäkään. Toki oman perheen ihmiset ovat minulle aina ykkösiä. Ei mikään muu olento voi ymmärtää toista yhtä hyvin kuin saman lajin edustaja, ja ihminen on laumaolento siinä missä vaikka hevonen.

Se on kuitenkin eri asia kuin luokitella maapallon elävät olennot universaalisti muka ylivertaisiin eli ihmisiin ja toisarvoisiin, vain välikappaleina merkityksellisiin, eli eläimiin. Maailmassa on edelleen paljon ihmisiä, jotka eivät usko, että eläimet tuntisivat samalla tavalla kipua tai surua kuin ihminen – tai mikä pahempaa, tietävät sen, mutta eivät välitä.

Ihmisten turvana on mittavat määrät lakeja, asetuksia ja hyväntekeväisyysjärjestöjä. Monet ovat jossain määrin kykeneväisiä auttamaan itsekin itseään. Eläimet sen sijaan ovat täysin aseettomia ihmisten järjettömän ahneuden, sotahulluuden ja turhamaisuuden edessä. Tuskin siis on keneltäkään pois, jos käytän voimavarani eläinten hyvinvoinnin edistämiseen siitä huolimatta, että apuni olisi vain pieni pisara meressä ja että joku siitä mahdollisesti ärsyyntyisi.

Siksi eläinasiat ovat minulle niin kovin tärkeitä.

About author

admin

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

mita-mietit-ronja-salmi-maailmanloppu

Eläinharrastajan ympäristöahdistus

Eläinharrastukseni näkyy arjessa vahvasti. Se va...

Read more
4

Uusia tuulia: blogi palaa juurilleen ja hevosjutut loppuvat

Eläinharrastukseni näkyy arjessa vahvasti. Se va...

Read more
puskutraktori

Hukkasin henkisen Niclas Aromaani

Eläinharrastukseni näkyy arjessa vahvasti. Se va...

Read more

There are 2 comments

 • Roosa says:

  Hei!
  Löysin sattumalta sivuillesi, ja vakiokävijä minusta taisi kertalinttuulla tulla. 🙂 Eläimet ovat myös minulle todella tärkeitä, kaksi koiraa kotonani asusteleekin. Tarkoituksenani on nyt siirtyä talouden sallimassa tahdissa eläintestaamattomiin tuotteisiin, sivuiltasi löysin paljon tietoa ja siirtymistä helpottavaa infoa. Kiitos!

  • Piia Laajala says:

   Hei!

   Onpas mukavaa, että löysit sivuilleni ja kiva kuulla, että jutuistani on ollut apua! Onneksi eläimillä testaamattomia tuotteita löytyy suht helposti niin suomalaisilta kuin ulkomaisilta markkinoilta. Vaikeampaa on valita vaihtoehtojen viidakosta juuri ne itselle sopivat ja ennen kaikkea kohtuuhintaiset. Jos bongaat hyviä merkkejä tai tuotteita, tule ihmeessä jakamaan löytösi tännekin.

   Rapsutusterveiset koirillesi, koirat ovat kyllä aivan mahtavia otuksia! Jos en olisi allerginen, meillä olisi varmaan jo oma koira tai kaksikin, mutta ei auta valittaa – kissoille en onneksi ole allerginen ja nekin ovat mitä parhaita eläinkavereita! 🙂

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.