Hevoset
Lainaratsu, ihottumaa ja uusi satula
April 29, 2016
0
,

Jopa kevät on edennyt vauhdikkaasti, toukokuu on jo ihan ovella! Pepen kanssa on ollut huippukiva jakso. Se on laihtunut normaaliin kokoonsa ja viipottanut maastakäsin tehtävissä jutuissa kuin kone. Rapsuttelusta se nauttii nykyisin niin paljon, että oikeiden kohtien kyhnyttäminen saa sen kuolaamaan. Tallia ympäröivää pururataa kierrän ongelmitta ihan vain kaksin ja yleensä se löntystelee perässä pitkällä narulla. Opin taas yhden asian Pepestä: kun jokin asia on jännittävä, tee siitä rutiini. Rata on nyt rutiini.

Ihottuma ja kauhea pesupaikka

Huhtikuussa Pepelle puhkesi mystinen ihottuma, joka kutisi tosi paljon. Ensin se putkahti  kainaloihin ja levisi sieltä nopeasti ja ärhäkästi vatsan alle. Ihottuma-alueilta tipahti karva pois ja tilanne oli aika huono.

ihottumaTällainen ihanuus valtasi Pepen vatsan ja kainalot.

Eläinlääkäri arvioi syyksi bakteeriperäisen tulehduksen ja antoi hoito-ohjeeksi päivittäiset Hexocil-pesut viikoksi ja Vetericyn-suihketta päälle. Valitettavasti Pepe pelkäsi kuollakseen pesupaikkaa, tai tarkemmin sanottuna sen edustalla lepäävää kumimattoa. Ensin yritin hyvällä, tuloksetta. Sitten tallinpitäjä käväisi iltatallin ohella tuuppaamassa sekä Pepen että minut omenoineni pesukarsinaan. Kohtasin taas sen faktan, että aina ei voi olla porkkana- ja omenatäti, ja etenkään Pepen pelkojen kanssa se tie ei vie kovin pitkälle.

Pesukuurista selvisin joten kuten voittajana siten, että pyysin aina tallikaverin kävelemään Pepen takana pesupaikalle mentäessä ja estämään mm. pois ryntäämisen. Varsinainen peseminen ei ollut Pepelle ongelma, mutta matto oli jotain ylivoimaisen kauheaa. Lopulta tallinpitäjä kävi Pepen kanssa parit vakavat neuvottelut aiheen tiimoilta ja toisti pesukarsinaan menemisen niin monta kertaa, että se lähti sujumaan ilman draamaa. Nyt ihottuma on onneksi parantunut, mutta jatkamme silti pesupaikalla ramppaamista.

pesupaikan-uhri

Uhri.

Uusi satula!

barefootsaddle-usa

Kuva: barefootsaddlesusa.com

Mikäs hevosenomistaja se sellainen olisi, jolla ei olisi satulaongelmaa? Viime syksynä vuokraamani koulusatula osoittautui pidempään käytettynä liian suoraksi Pepen kaarevaan selkään, joten palautin sen. Olen tykännyt Christin karvasatulasta tosi paljon, mutta sillä on ollut mm. hankala maastoilla, kun selkään on niin vaikea könytä takaisin, jos tarvitsee välillä käydä maassa.

Bongasin Tori.fi:stä Barefootin Atlanta -satulan “varsin huokeeseen hintaan”, kuten eräässä mainoksessa sanotaan. Se vaikutti ihan täydelliseltä karvasatulan ja runkosatulan välimaastolta eikä rungottomuuden vuoksi tarvinnut huolehtia väärästä koostakaan. Tilasin Hevoskuiskaaja.fi -verkkokaupasta satulaan kuuluvan painetta tasaavan huovan, joka tupsahti tiistaina postista. En ole itse ehtinyt sitä vielä kokeilemaan, mutta tänään Pepellä kävi potentiaalinen vuokraaja ratsastamassa ja oli kuulemma vähän normaalista poikkeava, mutta mukavantuntuinen penkki. Täytyy heti huomenna kokeilla itsekin.

Lainahevonen

Keksin oman ratsastusarkuuteni kampittamiseksi tavan, jolla säästän Pepen turhalta jännittämiseltäni: vaihdoin ratsua! Olen nyt käynyt kerran viikossa tunneilla tallin toisella hevosella, joka on suuri, leveä ja todella rauhallinen.

Olen keskittynyt täysin ihan vain omaan istuntaani ja siihen, että antaisin mahdollisimman keveitä ja selkeitä apuja. Tunnit ovat menneet yllättävän hyvin siihen nähden, että alkuun pelkäsin, osaanko enää ollenkaan ratsastaa vai jännitänkö ilon pois koko hommasta. Onneksi huoli osoittautui aiheettomaksi ja uskon, että oma rentous löytyy jatkossa paremmin myös Pepen kyydistä, kun saan itseluottamukseni takaisin.

peruspepe

“Mene ihmeessä ratsastamaan muilla hevosilla, meitsi hengailee oikein mielellään täällä tarhassa sen aikaa”.

Siinäpä uusimmat kuulumiseni tallielämän osalta. Kissaelämä on jäänyt nyt pahasti paitsioon blogissa, mutta niiden osalta ei ole oikein mitään uuttakaan kerrottavaa. Ne syövät, leikkivät, nukkuvat ja voivat hyvin. Poika muistuttaa enemmän koiraa kuin kissaa, myös kooltaan.

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

reetu1

Ostin hevosen!

Jopa kevät on edennyt vauhdikkaasti, toukokuu on ...

Read more

Kiitos kaikesta, Pepe!

Jopa kevät on edennyt vauhdikkaasti, toukokuu on ...

Read more
4

Uusia tuulia: blogi palaa juurilleen ja hevosjutut loppuvat

Jopa kevät on edennyt vauhdikkaasti, toukokuu on ...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.