Kissat
Miksi kissa osoittaa mieltään pitkän poissaolon jälkeen?
August 30, 2013
0
ida-ja-kumppari

Idalle on äärimmäisen tärkeää, että kaikki sen omat esineet ja ihmiset tuoksuvat tutulta – myös kuminauha, jota se on kuljettanut mukanaan kesäkuusta asti.

Ensimmäistä kertaa lähes kahteen viikkoon tallustelen kotitaloni rappuset neljänteen kerrokseen. Sydän tykyttäen pengon laukustani avaimet, käännän avainta lukossa ja jään hymyssä suin odottamaan pehmoisia tassunaskelia ja lempeää hurinaa. Mikä ihana kotiinpaluu!

Ei näy kissoja. Kurkistan olohuoneeseen. Musta kissa makaa selällään sohvalla tassut kohti taivasta ja sulattelee raksuja. Toinen, se ikioma sieluntoverini Ida, istuu puoliksi kaapin takana piilossa ja tuijottaa. Hiljainen tuijotus ja seuraaminen jatkuu vuorokauden, koskea ei saa. Tässä kohti tekisi mieli sanoa, että kissani osoittaa mieltään, koska olin poissa. Uskon, että ihan niin inhimillisiin suorituksiin kissojen aivoitukset eivät kulje, vaan kysymys on huomattavasti yksinkertaisemmalta asialta: tuoksusta.

Kissat elävät hajujen maailmassa ja pyrkivät puskemaan oman tuoksunsa kaikkeen, mikä on niille tärkeää. Siksi ne kiehnäävät jaloissa ja puskevat vimmalla omistajansa kättä, kännykkää ja huonekaluja. Oma tuoksu on kissalle kuin turvaviltti. Kun omistaja sitten pakkaa kamppeensa ja poistuu epämääräiseksi ajaksi kotoa, hän heittää turvaviltin harteiltaan ja palaa aivan vääräntuoksuisena takaisin. Kissa tunnistaa ihmisen samaksi, mutta silti siinä omassa ihmisessä on jotain pahasti pielessä. Jos tämä kummantuoksuinen tyyppi vielä korottaa äänensä kimeäksi ja juoksee kissaa kohti silmät palaen, jälleennäkemisen riemu jää varsin yksipuoliseksi.

Jos haluat päästä paijaamaan kissaasi mahdollisimman nopeasti paluusi jälkeen, käy suihkussa ja vedä yllesi virttyneimmät ja kissankarvaisimmat kotihoususi, jotka löydät. Istu sohvalle, ota syliisi kirja ja laske hitaasti kolmeen. Viimeistään kolmosen kohdalla kissasi hurisee ja tamppaa jo sylissäsi kaikkien menetettyjen päivien edestä. Kirjan voikin sitten saman tien unohtaa, halusi tai ei.

About author

admin

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

poika-main

Eläinlääkärireissulla ja pitkästä aikaa ulkona

Ensimmäistä kertaa lähes kahteen viikkoon tallu...

Read more
Eläinystäväni

Kissaihmisen tärppejä Eläinystäväni-messuille

Ensimmäistä kertaa lähes kahteen viikkoon tallu...

Read more

Ääniraidallinen video vintiltä

Ensimmäistä kertaa lähes kahteen viikkoon tallu...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.