Hiukset Kosmetiikka
Kosmetiikkakuulumisia: suosikkishampoot
April 13, 2015
0

En ole aikoihin kertonut, mitä kuuluu seikkailuilleni eläinkokeettoman kosmetiikan maailmassa. Siihen on ihan syynsä: minä vähän kyllästyin kosmetiikkaan ylipäänsä tai ainakin uusien merkkien kokeiluihin. Löysin tietyt eläinkokeettomat suosikkimerkit, joiden pariin olen palannut kerta toisensa jälkeen, ja sitten kuvioihin pomppi poni. Ensin poni valtasi ajatukset, sitten lompakkoni.

Nykyisin hankin ensin Pepelle, mitä se tarvitsee ja lopuksi satsaan itseeni, jos lompakko sallii. Aina ei ole varaa selektiiviseen, 100% eläinkokeettomaan kosmetiikaan (eli sellaiseen, joka olisi mm. Petan ja Animalian listoilla). Silloin suosin kotimaisia tai ympäristön puolesta puhuvia merkkejä. Jos niitäkään ei löydy, valitsen tuotteen, joka on jonkin muun kuin Loreal-konsernin omistama.

Shampoon ja hoitoaineen kanssa olen niuho, koska haluan varjella lirulettini herkkiä haituvia viimeiseen asti. Kuluneen vuoden aikana olen löytänyt kaksi supertuotetta, joista en haluaisi enää luopua. Luotan hiustenpesussa Paul Mitchellin Lemon Sage -shampooseen ja edullisemmalta puolelta Yves Rocherin Reparation -sarjaan.

Paul Mitchell Lemon Sage -tuuheuttava sampoo

paul-mitchell-lemon-sage

Kuva: lookfantastic.com

 

Paul Mitchellin Lemon Sage -shampoo sopii tosi hyvin omalle hennolle, nopeasti rasvoittuvalle hiustyypilleni. Siinä on raikas, sitrusmainen tuoksu, hiukset tuuhentuvat selvästi ja pysyvät pitkään puhtaina. Inci-listalla komeilee luonnollisia ainesosia ja silikoni loistaa poissaolollaan.

Suomessa shampoota myydään yleensä parinkymmenen euron hintaan per puteli, mutta minusta niin koviin hintoihin ei kannata haksahtaa. Kannattaa odottaa joko tarjouksia tai tilata putelit netistä (esim. lookfantastic.comista). Saman sarjan hoitoaine ei minusta ollut mitenkään kummoista, joten sen ostaminen jäi kertakokeiluksi.

Yves Rocher Reparation -shampoo ja hoitoaine

yves-rocher-reparation

Kuva: yvesrocher.fi

Yves Rocherin Reparation -sampoo oli neljän euron löydöksi suorastaan leuat loksauttava kokemus. Shampoo on äärimmäisen hoitavaa, hyväntuoksuista ja koostuu suurimmaksi osaksi täysin luonnollisista ainesosista. Hoitoaine on aivan oma lukunsa, se pesee mennen tullen kalliimmat hoitoaineet, vaikka teho perustuu luonnollisiin ainesosiin.

Karkkipäivä-kosmetiikkablogissa on kattava arvostelu kyseisestä sarjasta ja allekirjoitan siitä joka sanan. Plussaa siitä, että shampoo- ja hoitoaineputelit ovat tosi mukavantuntuisia hipellettäviä! Mielelläni vaihtaisin kyllä tämänkin täysin eläinten kannalta eettiseen vaihtoehtoon, mutta epäilen, etten löydä mistään vastaavaa tuotetta neljällä eurolla (tai edes kahdeksalla). Vinkatkaa ihmeessä, jos te tiedätte!

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

Kosmetiikan syntilistan päivitys

En ole aikoihin kertonut, mitä kuuluu seikkailui...

Read more

Testissä Herbatint, eläinkokeeton hiusväri

En ole aikoihin kertonut, mitä kuuluu seikkailui...

Read more

Eläinkokeetonta kosmetiikkaa ja vuoden 2014 ostoslista

En ole aikoihin kertonut, mitä kuuluu seikkailui...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.