Kosmetiikka
Kosmetiikan syntilistan päivitys
February 16, 2014
0

yes-to-carrots-paul-mitchell
Nämä kaverit syrjäyttivät Redkenin kylppäristäni lopullisesti.

Lueskelin puoli vuotta sitten kirjoittamaani syntilistaa ja ajattelin, että tässähän on ilmiselvä päivityksen paikka. En ole enää yhtä pahis kuin puoli vuotta sitten! Redkenin All Soft -shampoosta pääsin kokonaan irti ja olen löytänyt sen tilalle lyömättömän kombon: Yes to Carrots -porkkanashampoo ja -hoitoaine huolehtii arkisista pesuista ja tuuhean tukan päiviä varten käytän Paul Mitchellin Lemon Sage -tuotteita. Lemon Sage on paras koskaan kokeilemani Paul Mitchell -tuote ja sen inci-lista pullistelee luonnollisia ainesosia.

Hämärän rajamailta olen nostanut yhden merkin takaisin puhtaan omantunnon ostoksiin. Suomalaisten ylpeys Lumene vakuuttaa nettisivuillaan, ettei testaa tuotteita tai ainesosia eläimillä, mutta Animalian ja Petan listoilta se loistaa poissaolollaan. Käännettyäni internetin ympäri aiheen tiimoilta löysin blogimerkinnän, joka vakuutti, ettei Lumene ihan oikeasti kohtele eläimiä kaltoin suoraan tai välillisesti. Käytän siis vanhalla syntilistallani hehkuttamaani Lumene Lab -kasvojenpuhdistusvaahtoa hyvällä omallatunnolla nyt ja tulevaisuudessa.

Yves Rocher -kouhotus taisi mennä johonkin loppukesän nostalgiahuuman piikkiin, koska en  enää tuntenut kovinkaan suurta vetoa tuotteita kohtaan.  Yves Rocherilta ostamani kuorintavoide alkaa pikkuhiljaa loppua ja tilalle ajattelin ostaa Lushin Ocean Salt -tököttiä. Kovastihan Yves Rocherkin rummuttaa eläinkokeettoman kosmetiikan puolesta, mutta yritys myy tuotteitaan Kiinassa, jossa kaikki tuotteet testataan joka tapauksessa.

naked-3-palette

Urban Decayn Naked 3 -luomiväripaletti matkaa parhaillaan luokseni.  Kuva: beautibay.com

Yhteen puolipahistuotteeseen sorruin viime viikolla: tilasin Beautybay.comista Urban Decay Naked 3 -luomiväripaletin. Urban Decay kantaa edelleen Cruelty Free -pupumerkkiä tuotteidensa kyljessä, mutta on Lorealin omistuksessa. Koska Urban Decay ei kuitenkaan teetä eläinkokeita tai myy tuotteita Kiinassa, ajattelin, että tässä kohti on ihan ok olla hämärän rajamailla.

Kaiken kaikkiaan olen ensimmäisen vuoden hapuilun jälkeen pikkuhiljaa löytänyt eläinkokeettomat vastineet aiemmin käyttämilleni suosikkituotteilleni. Mistään ei ole tarvinnut tinkiä, mutta vastineeksi olen saanut aiempaa laadukkaampia tuotteita, jotka kestävät käytössä pitkään. Kyllä maailmassa ilmeisesti kosmetiikkaa riittää meille hippihenkisillekin yksilöille.

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

paul-mitchell-ja-yves-rocher-reparation

Kosmetiikkakuulumisia: suosikkishampoot

Nämä kaverit syrjäyttivät Redkenin kylppärist...

Read more

Testissä Herbatint, eläinkokeeton hiusväri

Nämä kaverit syrjäyttivät Redkenin kylppärist...

Read more

Eläinkokeetonta kosmetiikkaa ja vuoden 2014 ostoslista

Nämä kaverit syrjäyttivät Redkenin kylppärist...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.