Hevoset
Kokemuksia Christ Premium Plus -satulasta
April 17, 2015
0

Lupasin kertoa kokemuksiani Christ Premium Plus -satulasta tiistain tunnin jälkeen. Se oli aivan loistava istuin ja ylitti odotukseni! Etu- ja takaosan tuet tekivät satulasta todella tukevan ja lampaankarvaa vasten oli mukava istua. Jalustimien puutteesta huolimatta istuntani tuntui tiiviimmältä kuin kuin tavallisen runkosatulan kanssa. En itse asiassa kaivannut koko jalustimia muuten kuin selkään noustessa (se olikin säälittävä esitys sinänsä, se kankea selkäännousuyritys).

Christ-satulassa yhdistyy sekä satulalla että ilman satulaa ratsastamisen parhaat puolet. Satulassa on ihan lähellä hevosta ja tuntee liikkeet kuin ilman satulaa ratsastettaessa. Christ antaa kuitenkin paremman tuen ja kitkan kuin hevosen sileä selkä. Ei se ihan oikeaa satulaa korvaa, mutta tarjoaa mainiota vaihtelua ja väliaikaisratkaisun, jos sopivankokoista runkosatulaa ei ole. Jalustimetkin saa laittaa tuohon halutessaan, mutta ilman erikseen ostettavaa runkorautaa niillä ei saa nousta satulaan, varata niihin painoa tai keventää.

Pepe tykkäsi uudesta satulasta ja ravasi allani letkeämmin kuin koskaan. Siihen vaikuttaa kyllä lukuisat muutkin asiat, kuten varusteiden vähentäminen ylipäänsä, viikottainen ratsutus ja oman rohkeuteni lisääntyminen. Epäilemättä myös pehmoinen satula tuntui ponista kivalta.

Tarjoushaukan vinkki

Horzessa näyttää olevan taas “Mitä enemmän ostat, sitä enemmän säästät” -kamppis käynnissä. Jos haluat oman Christ Premium Plussan 30% alennuksella, kannattaa tilata se Horzen verkkokaupasta 19.4.2015 mennessä. Alennuskoodi on HRZHAPPY. Jostain syystä lampaankarvasatulaa myydään Horzessa nimellä “ratsastusvyö”, mutta ihan sama istuin se kuitenkin on. Horzen kuvassa on ruskea satula eikä väriä voi valita, mutta minulle tuli ainakin musta versio. Jos hinta tuntuu pahalta, kannattaa kysellä muilta tallilaisilta kimppaostamisen mahdollisuutta, meidän tallillamme se on kuulemma ollut oikein toimiva ratkaisu.

Christ Premium Plussalle on tarjolla kaksi satulakokoa: pony ja full. Kokoluokituksen määrittää ennen kaikkea istujan takamus, ei niinkään ratsun koko. Itse valitsin Pony-koon ja omalla housukoollani 36 se tuntui passelilta. Ylimääräistä ilmavaraa ei kyllä jäänyt, eli housukoko 36-38 taitaa olla maksimikoko Pony-koon istuimelle. Horzedream.co.uk -nettikaupassa, joka myös toimittaa Christin satuloita, ohjeistetaan seuraavasti: “As a rough guide: Pony size pads suit a rider a rider up to UK size 10. Full size pads are suited to riders UK size 10/12 and above.”

Tämä ei muuten ole maksettu mainos, vaikka siltä saattaa epäilyttävästi vaikuttaakin! Minusta tuo oli vaan todella hyvä satula ja Horzen tarjous harvinaisen avokätinen siihen n. 400 €:n verrattuna, mitä Christeista yleensä saa pulittaa.

christ-premium-plus-satula

 

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

reetu1

Ostin hevosen!

Lupasin kertoa kokemuksiani Christ Premium Plus -s...

Read more

Kiitos kaikesta, Pepe!

Lupasin kertoa kokemuksiani Christ Premium Plus -s...

Read more
4

Uusia tuulia: blogi palaa juurilleen ja hevosjutut loppuvat

Lupasin kertoa kokemuksiani Christ Premium Plus -s...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.