Kissat
Kissalle täysravintoa vai täydennysravintoa?
September 3, 2013
0
ida-ja-raksu

Mmm… raksuja auringonpaisteessa! Jos Ida saisi päättää, se eläisi pelkästään raksuilla ja maitotuotteilla. Sitä ei kiinnosta, ovatko ne täys- vai täydennysruokaa – ihmisten turhaa hömpötystä moinen.

Olen pitkään liputtanut kissojen ruokinnassa täyslihan puolesta ja pyrkinyt syöttämään omilleni mahdollisimman lihapitoista ruokaa. Ida ja Mörkö popsivat täysliharuokien ohessa myös viljattomia markettipöperöitä, koska niihin on lisätty vitamiineja, tauriinia ja muita elämän eliksiirejä sopivassa suhteessa. Markettisapuskoista suosikkini on Perfect Fit Sensitive -märkäruoat.

Jos haluat vaihtaa kissasi ruokavalion 100% liha- ja proteiinipitoiseksi, kiinnitä huomiota termehin täysravinto ja täydennysravinto. Monet sataprosenttisesti kanaa tai kalaa sisältävät laaturuoat luokitellaan täydennysravinnoksi, mikä tarkoittaa sitä, ettei sapuskaan ole lisätty juurikaan vitamiineja eikä niissä ole riittävästi rasvaa. Täysravinto puolestaan sisältää kaiken tarpeellisen. Nurinkurista kyllä, usein eläinkauppojen yksittäispakatut ateriat ovat nimenomaan täydennysravintoja, kun taas Whiskasit ja Latzit täysravintoja.

Jos syötät kissallesi pelkkää täydennysravintoa, muistathan lisätä kissan ruokavalioon vitamiinit ja hivenaineet purkista tai syöttää ohessa jotain muuta vitamiinipitoisempaa mössöä tai raksuja. On hyvä muistaa, että myös kaupan lihatiskiltä ostetut kana- ja kalafileet ovat periaatteessa täydennysravintoa eivätkä siis yksinään pitäisi kissaasi terveenä. Kissa tarvitsisi luonnossakin lihaisten fileepalojen lisäksi myös luuta, nahkaa, ruotoja, aivoja ja rustoja.

Esimerkkejä täydennysravinnosta Zooplus.fi:stä:

almo-nature

Esimerkkejä täysravinnosta:

animonda

Liikaa stressiä kissojen ruokinnasta ei kannata ottaa,  koska kissat ovat hyvin mukautuvaisia ja perusterveitä otuksia muutenkin. Parhaasen lopputulokseen olen ainakin itse päässyt (myös lompakon ja oman  ajanhallinnan kannalta!), kun olen syöttänyt kissoilleni sopivasti vähän kaikkea raa’asta teolliseen, halvasta kalliiseen ja kuivasta märkään muonaan.

About author

admin

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

poika-main

Eläinlääkärireissulla ja pitkästä aikaa ulkona

Olen pitkään liputtanut kissojen ruokinnassa tä...

Read more
Eläinystäväni

Kissaihmisen tärppejä Eläinystäväni-messuille

Olen pitkään liputtanut kissojen ruokinnassa tä...

Read more

Ääniraidallinen video vintiltä

Olen pitkään liputtanut kissojen ruokinnassa tä...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.