Kissat
Kissaihmisen tärppejä Eläinystäväni-messuille
April 16, 2018
0

Eläinystäväni-messuviikonloppu lähestyy ja olen menossa sinne myös tänä vuonna bloggaajapassilla. Tällä kertaa järjestin perinteisen lippuarvonnan Pojan Instragram-tilillä ja onni suosi käyttäjää @ame_tuike. Paljon onnea voittajalle!

Messujen ohjelmakalenteri näyttää valitettavasti meidän kissaihmisten näkökulmasta vähän hiljaiselta, koska kaikki lavan esitykset ovat koira-aiheisia. Onneksi messuilta löytyy muita hyviä tärppejä myös kissaihmisille.

Sankarikissojen palkintotilaisuus


Suomen Kissaliitto palkitsee vuoden sankarikissat rotukissanäyttelyn yhteydessä lauantaina 21.4. Vuonna 2017 on kissavoimin pelastettu ihmisiä mm. hypoglykemian uhalta ja sydänkohtauksen kourista.  Palkintotilaisuus järjestetään n. klo 14 kissanäytösalueella hallissa 2. Tarkka aika saattaa jonkin verran kuulemma elää.

Sankarikissat on jo valittu ja palkittavien tiedot löytyvät Kissaliiton sivuilta. Voikohan tällaista katsoa itkemättä liikutuksesta?

PrimaCatin ständi

Kotimaisen PrimaCatin messutarjoukset ovat aina todella reiluja ja valikoima ständillä on laaja. Koska Poika on jostain syystä nirsoillut PrimaCatin kanaruokia jo pidemmän aikaa, ajattelin ostaa kotiinviemisiksi herkkutikkuja ja tonnikala-aterioita.

Kissafani-lehden näytenumero

Kun mainitsen Kissafani-lehden jollekin ei-kissaihmiselle, reaktio on lähes aina naurunpurskahdus ja vihjaus hullusta kissamummosta. Ei haittaa, minä tykkään Kissafanista. Ostan messuilta yleensä koko vuosikerran kerralla ja hivutan mukaan myös parit saman kustantajan toimittamat hevoslehdet.

Kissafani-lehden kustantaja ei valitettavasti ole tänä vuonna mukana messuilla (varma tieto, kysyin sitä lehden Facebook-sivuilta). Suomen Karva-Kaverien ständillä jaetaan kuitenkin lehden näytenumeroita ja sen mukana on kuulemma hyvä tilaustarjous. Onko aika viimein kypsä sille, että siirtyisin irtonumero-ostajasta tilaajaksi?

Puuilo Oy:n ständi

Yksi hämmentävimpiä asioita hevosenomistajavuosinani oli Puuilon löytäminen. Kaikki tallikaverit puhuivat siitä ja hakivat kaiken tarvitsemansa niin hevosille, marsuille kuin lapsille. Kukaan ei silti osannut oikein selittää, mikä ihmeen kauppa se on. Pakkohan Tuusulan liikkeessä oli lopulta käydä, kun se oli niin sopivasti tallimatkan varrella.

Liike oli maineensa veroinen. Puuilo on monipuolinen sekatavarakauppa, jossa myydään suunnilleen kaikkea paitsi puuta. Eläintarvikepuoli on erityisen kattava. Sain samalla reissulla ostettua hevoselle suolakiven ja valkosipulijauhetta, kissanruokia ja tutulle koiralle lahjan – ja oikeasti edulliseen hintaan. Minusta tuli kertaheitolla Puuilosanoman levittäjä.

Nyt olen yksi heistä, joiden kasvoille kohoaa vieno hymynkare, kun joku kysyy hämmästyneen näköisenä, mikä ihmeen Puuilo. Se on varsinainen eläinharrastajan aarreaitta eikä puhettakaan, että jättäisin Puuilon ständin väliin.

Kissan Ilo Oy – kotimaiset kiipeilypuut

Kissan Ilo Oy / Kissapuu on kotimainen yritys, joka valmistaa kissojen laadukkaita, kestäviä kiipeilypuita. Messutarjous -15% on voimassa 22.4. asti. Meillä on kotona Catmaxin täyskorkea kiipeilypuu, joka ajaa asiansa mainiosti, mutta ajattelin käydä kuikuilemassa, olisiko tarjolla pienempiä raapimispuita työhuoneen nurkkaan.

Rotukissanäyttely

Jätin tämän tärpin häntäpäähän, koska vaikka se on messujen isoin juttu kissapuolella, minulle kissanäyttelymaailma on aika vieras ja etäinen. Jos olet kiinnostunut tietyistä kissaroduista, näyttelypuolelle kannattaa ilman muuta suunnistaa ja nykäistä kasvattajia hihasta. Parhaassa tapauksessa löydät tapahtumasta kasvattajan, jolta hankkia unelmiesi kissa.

Nähdään messuilla lauantaina!

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

poika-main

Eläinlääkärireissulla ja pitkästä aikaa ulkona

Eläinystäväni-messuviikonloppu lähestyy ja ole...

Read more

Ääniraidallinen video vintiltä

Eläinystäväni-messuviikonloppu lähestyy ja ole...

Read more
poika-nukkuu

Laiha Poika on pian pelkkä Poika

Eläinystäväni-messuviikonloppu lähestyy ja ole...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.