Kissat
Kissa kotieläimenä – Poika kertoo
April 20, 2017
2

Poika on harmistuneena seurannut, että verkossa ja tietokirjoissa liikkuu kissoista aivan virheellisiä tietoja. Se päätti tarttua härkää sarvista ja jakaa tärkeitä faktoja kissoista, jotta virhekäsitykset saataisiin kerralla kuntoon.

Kissat rakastavat vettä

Veden juominen, vesileikit, vesisade, räystäista tippuvat pisarat… vesi vanhin voitehista, sanotaan, ja ihan syystä!

Kissat nauttivat eksoottisista makumaailmoista

Sitrushedelmät on ihan jees. Hammastahna on tosi jees. Ei saa olla liian rajoittunut.

Kissat ovat laumaeläimiä

Kissat ovat sosiaalisia laumaeläimiä, joita ei koskaan jätetä yksin! Anteeksiantamattominta, mitä ihminen voi tehdä, on poistua kotoa tai lukkiutua jonnekin oven taakse.

Kissojen paikka on omien ihmistensä välittömässä läheisyydessä nukkuessa, telkkaria katsoessa, ulkoillessa, suihkussa käydessä ja töitä tehdessä. Kun ovikello soi, kissan tehtävä on vastaanottaa vieraat. Paremman puutteessa myös toisten kissojen seura voidaan hyväksyä.

Kissat tykkäävät käydä kaupungilla

Joskus on vaan pakko päästä vähän tuulettumaan.

Kissat nukkuvat selällään

Selällään nukkuminen takaa parhaat unet. Mikäs siinä ollessa, kissoillahan ei ole lainkaan luontaisia vihollisia vaan ne ovat ravintoketjun huipulla. Vatsan voi siis huoletta paljastaa (ja samalla pari muuta ruumiinosaa).

Kissojen arkkivihollisia ovat varikset, mäyräkoirat ja peruna

Varsinkin peruna. Viekää ne pois!

Kissojen tehtävä on pestä läheisiään

Kun kissa on valinnut omat ihmisensä, sen tehtävä on huolehtia näiden käsien ja pään puhtaudesta. Parasta olisi, jos ihmiset ymmärtäisivät ajaa hiuksensa pois, koska ne ovat inhottavasti tärkeiden pesuhetkien tiellä.

Toimittajan huomio: Voi olla, että Poika muistuttaa enemmän yhtä toista nimeltä mainitsematonta eläinlajia kuin kissaa. Pidetään se nyt kuitenkin vielä salaisuutena, ettei Poika, ihmisen paras ystävä, suotta järkyty.

 

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

poika-main

Eläinlääkärireissulla ja pitkästä aikaa ulkona

Poika on harmistuneena seurannut, että verkossa j...

Read more
Eläinystäväni

Kissaihmisen tärppejä Eläinystäväni-messuille

Poika on harmistuneena seurannut, että verkossa j...

Read more

Ääniraidallinen video vintiltä

Poika on harmistuneena seurannut, että verkossa j...

Read more

There are 2 comments

 • D:: says:

  Nyt on pakko tulla kysymään että onko aivan mahdoton ajatus hankkia kissa kun lähden opiskelemaan? Kissan haluaisin lähinnä seuraksi kun lähden opiskelemaan todella kauas kotoa, mutta tietenkään en haluaisi että sillä on ikävä olla kun olen koulussa. Onko kahden kissan ottaminen, vaikka samasta pentueesta, parempi vaihtohto? Onko kahden pennun hoitaminen liian haastavaa sellaiselle joka ei ole ikinä omistanut kissaa?

  • Piia says:

   Ei opiskelu ole minun mielestäni este kissan hankkimiselle, päinvastoin! Kissojen luontainen elämänrytmi on sellainen, että päiväsaikaan ne muutenkin tykkäävät nukkua ja ovat aktiivisimmillaan iltaisin ja aikaisin aamulla. Vaikka olisit kotona kaiket päivät, et välttämättä saisi niistä kovin kummoista seuraa keskipäivän aikaan. 🙂

   Kaksi pentukissaa samasta pentueesta olisi varmasti hyvä vaihtoehto paitsi kissojen, myös itsesi kannalta. Pääset yksinkertaisesti helpommalla, kun kissat voivat aktivoida toinen toisiaan leikkimällä ja nuhjaamalla kylki kyljessä. Monet pärjäävät toki hyvin myös kodin ainoina kissoina, mutta silloin ne vaativat vastaavasti omistajaltaan enemmän läsnäoloa, aktivointia ja yhdessäoloa.

   Kissat ovat mukavia ja mutkattomia otuksia, jotka opettavat kyllä ihmisen kuin ihmisen nopeasti omille tavoilleen. 🙂 Tylsistyminen ja lihominen ovat nykypäivän sisäkissojen suurimpia ongelmia, ja kun ne ongelmat taklaa jo alussa, kissanpito on tosi antoisaa ja sujuu keneltä vaan eläinrakkaalta ihmiseltä. Netissäkin on nykyään tosi paljon hyvää tietoa tarjolla, oma suosikkini on Eläinkoulutusblogi: https://elainkoulutus.fi/kissat/ . Tämä mun blogikirjoitus oli ihan huumorimielellä raapustettu, kun Poika poikkeaa niin monella tavalla normaalista peruskissasta ja on tosi riippuvainen ihmisten seurasta.

   Ja onneksi kenenkään ei tarvitse, eikä kukaan toisaalta voisikaan olla, täydellinen. Minä olen ainakin kaukana täydellisestä kissanomistajasta kiireineni ja hevosineni. Silti Mörkö ja Poika vaikuttavat tyytyväisiltä elämäänsä ja ovat pysyneet terveinä kaikki nämä vuodet. 🙂

   Onnea sinulle kissanetsintään!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.