Eläinystävät Hevoset Kissat
Kesäkuulumisia
July 29, 2015
0

Tervehdys pitkästä aikaa! Tässähän vierähti monta päivää päivittämättä, kun olin niin kesäloman pauloissa. Kirjoitettavaakin olisi vaikka mistä, mutta taitaa olla paras aloittaa eläinkatraamme kuulumisista.

Pepe

Pepellä on meneillään laumanvaihtoprosessi. Neljän hevosen pikkulaumasta vapautui keväällä paikka, kun yksi tallin hevosista jouduttiin lopettamaan nivelrikon vuoksi. Pikkulaumassa on yksi alfaurosruuna, sen luottotamma ja eräs toinen tamma. Koska Pepe on aika huomaamaton ja lauman hännillä viiihtyvä tyyppi, kokeilemme nyt tilavalla laitumella, hyväksyykö alfaurosruuna Pepen porukkaansa. Jos kaikki sujuu hyvin, Pepe tarhaa syksystä eteenpäin seitsemän ruunan sijaan tässä rauhallisessa pikkuporukassa.

Maanantaista asti Pepe on jakanut laitumen toisen tamman kanssa ja tutustunut isoon pomoon ja tämän “vaimoon” aidan takaa. Pepen uusi laidunkaveri on tosi kiltti ja rauhallinen ja uusi laidun sijaitsee lähempänä tallia kuin edellinen.

Uusi paikka ja seura on selvästi Pepen mieleen, se rauhottui hössötysmoodistaan todella paljon jo ensihetkillä uuden tamman kanssa. Tutustuminen vei noin minuutin ja hoitui lähinnä korvien lotkautuksilla. Sen jälkeen parivaljakko rupesi syömään. Muutaman päivän päästä yhdistämme parivaljakot neljän laumaksi ja katsomme, mitä tapahtuu.

"Mulla on tyttöystävä! Kato hei, mulla on tyttöystävä!"

“Mulla on tyttöystävä! Kato hei, mulla on tyttöystävä!”

Tänään kävin Pepen ja parin kaveriratsukon kanssa parin tunnin maastokävelyllä ja huomasin, että Pepe  on rennompi kuin koko kesänä. Ihan kuin koko kesän jatkunut hälytystila olisi sammunut. Pepe oli letkeä, iloinen ja sen lihaksetkin tuntuivat selvästi pehmeämmiltä kuin ennen. Uuden ystävänsä perään Pepe hirnui ja hörisi, mikä on normaalisti hiljaiselta poniltani jo melkoinen kiintymyksen osoitus.

Liikutuksen osalta olemme ottaneet iisisti, kuten ilmeisesti aina. Olen käynyt tunneilla kerran viikossa ja maastoillut välillä selästä, välillä vieressä kävellen. Eniten Pepe nauttii siitä, kun maastoilemme porukalla metsäpoluilla.  Se viihtyy metsässä niin hyvin, että tänäänkin sain kahden tunnin talutuslenkin jälkeen hinata sitä tallia kohti ihan kunnolla perässäni, kun muut hevoset päinvastoin kirivät askeltaan tallipihan häämöttäessä.

sulava-pepe

Pepe töissä.

Poika ja Mörkö

poika-ja-meripihkasilmat

Kerrankin kuva, jossa meripihkan väriset silmät erottuvat kunnolla edukseen! Omilla kännykkäräpsyillä niitä ei saa ikuistettua samalla tavalla. Kuva: Niina Laajala

Poika on syntymäonnellinen kissa. Sen hyväntuulisuus on jatkuvaa ja tarttuu niin tuttuihin kuin tuntemattomiin. Poika on tykästynyt kovasti valjaslenkkeihin eikä pelkää vieraita ollenkaan. Kun rappukäytävässä tai ulkona vieras ihminen kävelee ohi, poika juoksee vastaan rapsuteltavaksi kuin koira.

Koirista puheenollen, Poika pääsi tutustumaan myös pikkusiskoni malinoistyttöön viikonloppuna. Kuva kertoo sanoja paremmin, mitä mieltä se ainakin ensi alkuun tästä nelijalkaisesta oli. Loppujen lopuksi kaikki sujui ihan hyvin, mutta selvästi koirat eivät olleet Pojan suosikkiotuksia.

 

poika-ja-koira

“Sus siunatkoon, koira!” Kuva: Niina Laajala

 

koira

“No, okei, oo sitten siinä. Mutta yksikin väärä liike…”

Mörren kanssa Poika tulee jo ihan hyvin juttuun. Vallanvaihto oli selvä: reipas ja rohkea Poika otti ylivallan, mutta sekin tapahtui leikin kautta. Leikit Mörren kanssa ovat  ylipäätään käyneet rauhallisemmiksi ja kissat nukkuvat usein sulassa sovussa samassa kiipeilypuussa. Mörkö oli viime viikkoina vähän sisäänpäinkääntynyt ja vetäytynyt uuden tulokkaan vuoksi, mutta nyt se on taas tullut ulos kuorestaan ja alkaa olla oma itsensä.

Kahden kerroksen väkeä.

Kahden kerroksen väkeä.

Tällaista siis tällä kertaa! Seuraavalla kerralla voisin koota yhteen vinkkejä ja oppimiani asioita siitä, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, kun kissatalouteen tulee uusi kissa.

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

reetu1

Ostin hevosen!

Tervehdys pitkästä aikaa! Tässähän vierähti...

Read more
poika-main

Eläinlääkärireissulla ja pitkästä aikaa ulkona

Tervehdys pitkästä aikaa! Tässähän vierähti...

Read more
Eläinystäväni

Kissaihmisen tärppejä Eläinystäväni-messuille

Tervehdys pitkästä aikaa! Tässähän vierähti...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.