Hevoset
Kavioliiton seuramatkalla El Bronco Ranchilla, osa 2
June 2, 2017
0

Miten harmillista! Juuri, kun olimme mielenkiintoisen Unkari-aiheen äärellä, blogini tipahti pariksi päiväksi pois linjoilta palveluntarjoajan teknisten ongelmien vuoksi. Nyt kaikki toimii taas normaalisti, joten voimme palata El Bronco -matkakertomuksen kakkososan pariin. Ensimmäisen osa löytyy tästä.

Matkakertomuksen toisessa osassa perehdyn näihin aiheisiin:

  • Matkakertomuksen viimeinen osa (sunnuntai)
  • Näin pääset El Broncoon
  • Matkan hinta

Sunnuntai: aamumaasto ja kotia kohti 

Me mattimyöhäiset, jotka olimme saapuneet paikalle vasta torstai-iltana, saimme vielä sunnuntaina ratsastaa pari tuntia. Yhdessä tuumin päätimme mennä maastoon nauttimaan Unkarin ihanista maastopoluista. Hevoset oli tuttuun tapaan varusteltu meille valmiiksi ja ne odottivat meitä tallilla. Siis kaikki paitsi minun Janchini!

Juuri ennen lähtöä kuulin, että Janchi oli loukannut jalkansa edellisyön kahinoissa laitumella. Sain tilalle mustan pikkuruunan nimeltä Puffy. Hyppäsin Puffyn selkään ja kysyin tallitytöltä, onko jotain, mitä olisi hyvä tietää tästä hevosesta. “He’s very nice”, totesi tyttö ja näillä eväillä lähdin uuden ratsuni kanssa laukkamaastoon.

Tällä kertaa emme kohdanneet kauhistuttavia lehmiä, mutta kilpikonnan ja kotkan kyllä. Puffyn laukka oli Janchin askellusta isompaa ja sisuskaluni muljusivat niin, että sisäelimeni tuntuivat vaihtavan paikkaa. Mutta oli se hienoa! Puffy kuunteli pyyntöjäni tosi kiltisti ja nosti laukan joka kerta vasta pyynnöstä.

Aamuratsastuksen jälkeen otin torkut, söimme porukalla lounaan ja odottelimme kyytiä kentälle. WhatsApp-ryhmä lauloi, kun kaikki latasivat sinne kuvia ja videoita, ja porukka suunnitteli innokkaasti uutta reissua vuoden päähän.

Viiden maissa pomppasimme tutuksi tulleeseen cowboy-autoon, koukkasimme supermarketin kautta Budapestin lentokentälle ja lensimme koti-Suomeen. Hyvästelimme toisemme lentokentällä haikein, mutta iloisin mielin. Palasin kotiin monia uusia kokemuksia ja kymmenkuntaa Facebook-kaveria rikkaampana.

Näin pääset El Bronco -tilalle

Kun olen kertonut Unkarin kokemuksistani muille, tyypillinen reaktio on ollut haikea huokaus: “mä olen niin kateellinen!” Tätä reissua ei kannata kuitenkaan kadehtia, koska sen voi jokainen toteuttaa.

Ratsastusmatkoja El Broncoon ja lukemattomiin muihin ratsastuslomakohteisiin järjestää HorseXplore. Yhteyshenkilönä Suomessa toimii Riitta reissaa -matkablogia pitävä Riitta Kosonen. HorseXplore on turvallinen ja edullinen tapa tutustua hevoskulttuuriin eri puolilla maapalloa. Yritys ei peri asiakkailtaan välityspalkkiota vaan toiminta perustuu hevosyritysten maksamiin markkinointimaksuihin.

Itse koin matkustamisen HorseXploren kautta turvalliseksi myös siksi, että sain 40 eurolla peruutusturvan. Jos vaikka Pepe olisi sairastunut vähän ennen reissua, olisin saanut lähes kaikki El Broncolle maksamani rahat takaisin. Peruutusilmoitus on jätettävä kirjallisesti 24 tuntia ennen matkan alkua, mutta erillistä lääkärintodistusta ei tarvita.

Mitä tämä lysti maksoi?

El Broncon hinnat vaihtelevat sesongin ja matkan keston mukaan. Voimassaolevan hinnaston voit tarkistaa HorseXploren sivuilta. Alla olevaan taulukkoon olen eritellyt omat matkakuluni.

 Kulu  Hinta
 Lentoliput, meno-paluu (Norwegian Airlines) + 1 laukku ruumaan 240
 El Bronco: 3 yötä,  10 tuntia ratsastusta, aamupala, lounas ja 3 ruokalajin illallinen 465
 HorseXplorerin peruutusturva 40
 Kuljetus lentokentältä ranchille ja takaisin (hinta per henkilö, kun matkustajia väh. 5) 50
 Määräaikainen matkavakuutus (LähiTapiola)  50
Hotellin muut kulut (juomat, jätskit ym.)  12
Taksimatkat kotoa lentokentälle (meno-paluu)  78
Yhteensä  935

Kaikkineen matkaan meni siis alle tuhat euroa. Kaikkea ei tarvinnut maksaa kerralla vaan maksoin matkaa pitkin kevättalvea. El Broncon maksut maksoin kahdessa erässä, lentoliput ostin jo helmikuussa ja matkavakuutuksen hankin juuri ennen lähtöä. Vielä halvemmalla olisin päässyt, jos olisin mennyt lentokentälle omalla autolla tai julkisilla taksin sijaan.

Tämä ei ole maksettu mainos, vaan voin vilpittömästi suositella niin El Broncoa matkakohteena kuin HorseXploreria matkanjärjestäjänä. Täydellisen lännenratsastusunelman toteuttaminen on helppoa: kokoa mukava porukka, hanki lentoliput ja anna HorseXploren hoitaa loput!

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

reetu1

Ostin hevosen!

Miten harmillista! Juuri, kun olimme mielenkiintoi...

Read more

Kiitos kaikesta, Pepe!

Miten harmillista! Juuri, kun olimme mielenkiintoi...

Read more
4

Uusia tuulia: blogi palaa juurilleen ja hevosjutut loppuvat

Miten harmillista! Juuri, kun olimme mielenkiintoi...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.