Eläinystävät Tapahtumat
Katso alpakan loikkaa! Lemmikkimessuilla Messukeskuksessa 7.11.
November 8, 2015
0

Kävin eilen Messukeskuksessa Meidän viikonloppu -tapahtumassa, joissa oli yhä aikaa viidet messut: ELMA maaseutumessut, Metsämessut, Kädentaitotapahtuma, Lemmikki (la–su) ja OutletExpo. Kuten aiempinakin vuosina, suunnistin ensimmäiseksi Lemmikkimessujen puolelle. Siellä oli erilaisia kissoja, kaneja ja jyrsijöitä silmänkantamattomiin, ja löytyipä muutama lemmikkiskunkkikin -kyllä, siis haisunäätä! Video näistä ihmeellisistä otuksista löytyy ainakin Lemmikkimessujen Facebook-sivuilta. Itse en saanut otettua niistä kunnollisia kuvia, koska kiinnostuneita katselijoita parveili skunkkien ympärillä niin paljon.

Kissojen näyttelyosion ohitin aika nopeasti, koska näyttelyt eivät ole oikein minun juttuni. Nopeasti vilkaistuna tapahtumassa oli esillä kaikki mahdolliset kissarodut. Sydämeni jäi läpättämään erityisesti erään nelikuukautisen venäjänsinisen perään, joka etsi kotia. Harmi, ettei meillä ole tilaa eikä aikaa kolmannelle kissalle!

porukkaa

Lemmikkimessuilla kävi kova kuhina.

Lemmikkimessuilla oli kaksi lavaa: Royal Canin -areena ja Lemmikkilava. Molemmilla areenoilla oli tänä vuonna niin vähän mitään kissoihin liittyvää, etten jäänyt seuraamaan yhtäkään esitystä. Suurin osa esityksistä liittyi koiriin. Shoppailtavaa kuitenkin löysin, ostin vinon pinon Kissafani-lehtiä muutamalla eurolla ja valtavan kassin PrimaCat-kissanruokia erittäin edullisesti. Jos olet suunnistamassa Lemmikkimessuille tänään (tai parasta aikaa siellä), suosittelen lämpimästi tutustumaan Primacatin ständiin!

harat

“Öö, mitä me täällä tehdään?”, härät miettivät.

Elma-messut tarjosivat tuttuun tapaan elämyksiä kotieläinten maailmasta. Eläinareenan esityksiä katsellessa ei yksinkertaisesti voi olla nauramatta, niin hyväntahtoista koheltamista esitykset ovat. Sillä, kuka esimerkiksi hieho- tai alpakka-agilityn voittaa, ei ole mitään merkitystä, tärkeintä on, että kaikilla on hauskaa. Sain taltioitua videolle myös kaikkien aikojen komeimman alpakkaloikan!

Jos jotain voisin muuttaa Elma-messuista, siirtäisin ne hillittömän melun ja kilkkeen aiheuttavat kengityksen SM-kisat johonkin äänieristettyyn huoneeseen tai eri tapahtumaan. Muuten Elma-messut ovat mielestäni edelleen messujen parasta antia.

suokit

Suokit näyttivät Eläinareenalla, että kyllä niistä irtoaa koulukuviotkin tarvittaessa.

Kun lähdin suunnistamaan kotia kohti, löysin sattumalta vielä Pojalle oikeasti hyödyllisen lahjan. Eräässä kojussa myytiin led-valaistuja talutushihnoja, -pantoja ja avaimenperän näköisiä valoja valjaisiin kiinnitettäväksi. Valon hinta oli huimat viisi euroa ja sillä voin jatkossa varmistaa, että erotan Pojan silloinkin, kun ulkoilen sen kanssa pimeällä.

Pakkohan valo oli testata jo samana iltana pienestä vesisateesta ja tuulesta huolimatta. Valjaista roikkuva valo ei häirinnyt Poikaa millään tavalla, mutta huonon kelin vuoksi jätimme ulkoilun tällä kertaa lyhyeen.

poika

Poika valaistui.

Kaiken kaikkiaan Meidän viikonloppu oli tänäkin vuonna tosi mukava tapahtuma. Mitään uutta yllättävää ei ollut esillä aiempiin vuosiin verrattuna, mutta eihän agilityratoja pomppiviin kotieläimiin voi koskaan kyllästyä. Seuraavassa kirjoituksessa pohdin sitten vähän tapahtuman eettistä puolta eli sitä, onko ylipäänsä oikein tuoda eläimiä noin suureen massatapahtumaan. Minusta on, vähän tilanteesta riippuen, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla!

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

mita-mietit-ronja-salmi-maailmanloppu

Eläinharrastajan ympäristöahdistus

Kävin eilen Messukeskuksessa Meidän viikonloppu ...

Read more
dogbic

Dogbiciä ja rotukissoja Eläinystäväni-messuilla

Kävin eilen Messukeskuksessa Meidän viikonloppu ...

Read more
voita-liput-elainystavani-messuille

Voita liput Eläinystäväni-messuille 22.-23.4 – ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

Kävin eilen Messukeskuksessa Meidän viikonloppu ...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.