Some
Instagram-tärppejä eläinten ystäville
July 3, 2017
6

Mekin olemme Instagramissa.

Olen löytänyt Instagramin! Välttelin palvelun käyttöä pitkään, koska olin saanut siitä niin yksitoikkoisen kuvan lähinnä iltapäivälehtien kohuotsikoiden vuoksi. Minulle Instagram oli paikka, jossa parikymppiset wannabe-julkkistyttöset poseeraavat salivaatteissa ja peräkammarinpojat tykkäilevät kuvista kuola poskella.

On Instagram varmasti sitäkin. Kuten kaikki somekanavat, kuvavirta on kuitenkin ensisijaisesti sitä, mistä itse olet kiinnostunut. Jokaista töröhuuli- ja belfieprofiilia kohti löytyy ainakin yksi lemmikkiaiheinen Instagram-tili, joka vain odottaa mahdollisuuttaan piristää eläinystävien päivää.

Ajattelin sateisen kesäpäivän ratoksi koota listan tileistä, joita itse seuraan. Lista on lyhyt, koska olen niin märkäkorva Instagramissa, mutta katsotaan tilanne vaikka puolen vuoden päästä uudestaan.

Kissat ja koirat

 Tarumu

Tarumu on Trio MiuMau ja Herra Nilsson -bloggaaja Tarun oma Instagram-tili. Blogi tuli minulle tutuksi viime keväänä Royal Canin -bloggaajatapaamisessa ja sen myötä löysin myös Instagram-tilin. Ihania kuvia Tarun omista kissoista, ja blogikin on viihdyttävä.

Isot pahat sudet

Isot pahat sudet -tilillä on tuokiokuvia belgianpaimenkoiran, saksanpaimenkoiran ja jackrusselterrierin yhteiselosta huumorilla höystettynä. Kuvia päivittää pikkusiskoni Niina, mutta seuraisin tätä profiilia ilman sukulaisuussuhdettakin. Isot pahat sudet -päivityksiin jää koukkuun, vaikkei koiraharrastaja olekaan.

Talo kahdelle (Henela_talo2)

Talo kahdelle on sisustusblogi. Blogin Instagram-tilillä esiintyy kuitenkin säännöllisesti myös hurmaava staffi Buugi, johon olen saanut tutustua ilokseni ihan oikeassakin elämässä.

Saara Auvinen

Saara Auvinen on entinen hevosalan yrittäjä, joka kärsii keskivaikeasta aivovammasta pudottuaan pahasti hevosen selästä. Mediassa Saara on tullut tutuksi mm. taistelustaan vakuutusyhtiön kanssa. Instagram-tilin päätähtenä komeilee suloinen labbis Uuno, joka opiskelee parhaillaan Saaran opaskoiraksi.

Hevosaiheiset Instagram-tilit

Kavioilla

Myös Kavioilla-tili tuli minulle tutuksi viime kevään Royal Canin -bloggaajatapahtumassa. Nuori Nea kuvaa arkeaan hevosten ja koiransa parissa. Instagramissa näyttäytyy säännöllisin väliajoin connemaraponi Nemo ja minähän olen connemaraponien vankkumattomana fanina täysin koukussa!

kaktuu

Kaktu ja Futura oli ensimmäinen hevosaiheinen blogi, jota rupesin vakituisesti seuraamaan. Instagram on luonteva jatkumo blogille: kuvia kaulanarulla ratsastuksesta, vauhdikkaita videopätkiä kiitolaukoista raviradalla ja silloin tällöin myös livelähetyksiä suoraan hevosen selästä.

Aada Lätti

Rupesin seuraamaan Aadan hevoselämää -bloggaajan Instagram-tiliä uuden hevosen myötä. Minusta on hirveän mielenkiintoista seurata, miten yhteistyö uuden Marocco-hevosen kanssa on lähtenyt liikkeelle ja miten pitkälle kaksikko vielä pääsee.

Katariina Cozmei

Uskomatonta hevosnaistaitoa, jousiammuntaa hevosen selästä ja vauhdikasta elämää. Katariinan Instagram-tilin seuraamisessa on vain se huono puoli, että tunnen kuvia katsoessani oloni toivottoman nössöksi! Minulle seikkailu on yleensä sitä, että tilaan ravintolan menulta jotain muuta kuin vanhaa, tuttua ruokaa tai laukkaan hevosellani.

CRK Riding

Olisipa Suomessakin enemmän tällaisia  Callie Kingejä! Hevosalan monitaiturin tilillä on ratsastusvinkkejä, tärppejä ja inspiroivia ohjeita. Callie yhdistää sujuvasti kuolaimettomuutta ja kuolainten käyttöä, maastakäsittelyä ja ratsastusta. Hän ei ole fiksaantunut mihinkään yksittäiseen tyylilajiin tai tapaan olla hevosten kanssa. Calliella on myös YouTube-kanava, johon jokaisen hevosharrastajan kannattaa tutustua: järkevää hevosasiaa selkokielellä.

Yllä lueteltujen julkisten Instagram-tilien lisäksi seuraan kavereitani ja tuttujani, joiden tilit ovat yksityisiä. Satunnaisesti seuraan myös yksittäisiä hashtageja, kuten #connemarapony tai #catsofinstagram. Mikäli tiedätte muita hyviä eläinaiheisia Instagram-tilejä, vinkatkaa ihmeessä! Eläinaiheinen teema, omaperäiset kuvat ja huumorilla höystetty sisältö toimivat aina.

…ja löytyyhän se omakin!

Myös Tassuttelua-blogillani on oma tili, jota päivitän säännöllisesti. Instagram on niin  vaivaton väline kuvien ja hetkien jakamiseen, että parhaiten minun ja eläinkatraani kuulumisista pysyykin kartalla juuri Instagramin kautta. Liity mukaan!

[instagram-feed id=”977298174″]

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

There are 6 comments

 • Taru says:

  Kiitos kaunis kivoista sanoista, kaikista parasta on kun omat katit saa kehuja 😉
  Ne kun niissä kuvissa poseeraa ( saattaa olla, että juksasin – mun katit ei suostu poseeraamaan vaikka millä lahjoisi ) 🙂

 • Sanna & Allu says:

  sophieshorsetales on myös seuraamisen arvoinen instassa. Ja hänellä on myös tosi kiva blogi.

  • Piia says:

   Kiitos vinkistä, pitääpä tutustua! Ja nyt muuten vasta tajusin, että sullahan on myös julkinen Insta-tili. Olisi kyllä sekin kuulunut tähän listaan. 🙂

 • Meidän Instassa ei ole belfieitä paitsi joskus on pakko ikuistaa joidenkuiden trendikkäitä villapögiä. Eli muotia siis on mukana vähäsen. 😀 Mulla oli Insta pitkään niin, etten tiennyt, onko se henkilökohtainen vai blogikohtainen vai mikä kohtainen, joten siitä tuli jokin outo sekametelisoppa. Nykyisin sinne on tosin pienempi kynnys lisätä jotakin kuin vaikkapa Facebookiin, joka on paisunut ihan lapasesta.

  • Piia says:

   Villapögäbelfiet onkin ihan eri juttu, ne on parhaita! Mulla oli muuten ihan sama ongelma instan kanssa. Ensin tilin piti olla henk. koht., sitten yritin rajata sen blogin omaksi ja lopuksi totesin, että yhtä ja samaa tää kaikki on, kissoja ja poneja. 🙂

   Ehkä yleinen linjaus mulla on se, että blogissa on vähän pohdiskelevampaa juttua ja instassa tuokiokuvia. Oma Facebook-profiili on sitten yksityisempiä normielämän juttuja varten eikä pelkästään eläimiin liittyvää. Ja koska hevoset tuntuu vaivaavan mun aivonystyröitä ja kissat tuottaa arjen hupia, on käynyt niin, että blogi on muuttunut aika hevospainotteiseksi ja Poika ja Mörkö puolestaan vallanneet Instagramin.

   Mainiota, että sinä, Nuppu ja Juju oliete myös instassa, niin sain lisää hyvää seurattavaa! 🙂

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.