Ratsastus
Nuuksion ratsastuskeskus lopettaa :(
June 27, 2012
3

Nuuksion maisemat piristivät mieltä joka kerta, kun tallille meni.

Olen yli puolet elämästäni harrastanut hevosia. Opiskeluaikoina pidin muutaman vuoden tauon, mutta hevoskärpänen puraisi uudestaan 25-vuotiaana, kun muutin Helsinkiin. Urbaani elinympäristö herätti ikävän takaisin maalaismaisemiin ja ratsastuksen aloittaminen helpotti sitä kovasti. Ratsastajana olin silloin todella noviisi, koska hevosharrastukseni oli aiemmin perustunut puskapollen omistamiseen, kärryajeluihin ja maastohölkyttelyyn.

Nuuksion ratsastuskeskuksen löysin kolmisen vuotta sitten, kun olin ensin harhaillut parissa ratsastuskoulussa enkä kokenut niitä omakseni. Kävin kuuntelemassa Nuuksiossa  Tuire Kaimion kaksipäiväistä luentoa ja ihastuin paikkaan välittömästi. Maisemat olivat kauniit, puitteet hyvät ja hevoset tyytyväisiä ja hyvin hoidettuja. Tunnelma oli rento ja välitön.

Otin eilen vähän paparazzikuvia ennen omaa tuntiani.

Tänä kesänä kävi ilmi, että sanonta rahalla saa ja hevosella pääsee pitää paikkaansa. Talli ilmoitti lopettavansa ratsastuskoulutoiminnan noin kolmen viikon varoitusajalla kiinteistökauppojen vuoksi. Tuntihevoset menivät myyntiin ja kesän kurssit peruttiin. Talli jatkaa toimintaansa yksityisenä ja parisataa vakioasiakasta joutuu etsimään uuden harrastuspaikan.

Pääkaupunkiseudulla talleja on paljon ja olen varma, että meille kaikille löytyy vielä oma paikka. Itse olen päässyt pahimman harmituksen yli ja lähinnä iloinen parin vuoden aikana kertyneistä hyvistä muistoista ja opeista. Eilen kävin viimeisellä yksityistunnilla ja vaikka olo olikin haikea, odotan innolla uusiin talleihin tutustumista.  Kun jokin asia loppuu, vapautuu nimittäin tilaa uusille, mahdollisesti yhtä mukaville jutuille!

Vinkatkaa ihmeessä, jos tiedätte hyvin pidettyjä, mutta kuitenkin rentoja ja suht pieniä ratsastuskouluja Kirkkonummen ja Espoon seudulla!

About author

admin

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

rubikin-kuutio

Rubikin kuutio

Olen yli puolet elämästäni harrastanut hevosia....

Read more
pepe-pullukka

Pepe, sinusta on tullut pullukka!

Olen yli puolet elämästäni harrastanut hevosia....

Read more
pepe-maastoilee-maaliskuu

Takaisin satulaan

Olen yli puolet elämästäni harrastanut hevosia....

Read more

There are 3 comments

 • […] kertoa blogissani, miten uuden ratsastustallin etsiminen etenee, nyt kun Nuuksion Ratsastuskeskus on lopettanut toimintansa. Tänään on vuorossa ensimmäisen tallin kokeileminen ja olen todella täpinöissäni! Kyseessä […]

 • Frasu says:

  Kirkkonummella Ratsutila Wikner!!! ihan huippu ihana paikka!!! 🙂
  http://www.ratsutilawikner.com/

  • Piia says:

   Kiitos vinkistä! Wikneriä on kyllä kovasti kehuttu, mutta vielä en ole käynyt tutustumassa siellä. Täytyypä syksymmällä käydä kokeilemassa.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.