Hevoset Yleistä
Hukkasin henkisen Niclas Aromaani
October 24, 2017
0

Juuri nyt tuntuu enemmän tältä. Kuva: wikipedia

Kuluneen parin viikon aikana henkinen Niclas Aromaani on ollut kadoksissa. Tiistain ratsastustunnilla rennosta käynnistä ei tullut mitään, koska koko ajan odotin, että hevonen karkaa alta. Jäkitin istunnallani käynnissä niin pahasti, että Pepe muuttui notkoselkähirveksi eikä sekään uskaltanut rentoutua.

Onneksi meillä on yksi askellaji, joka sujuu aina: ravi. Sen kautta rentous lopulta löytyi ja Pepe liikkui lopputunnista kivasti. Ensin hengitin minä, sitten Pepe kunnon pärskähtelyjen saattelemana. Kun parin päivän päästä pidimme tallikaverini kanssa maneesitreenit omin päin, löytyi myös se rento, tuttu käynti ja Pepe alkoi taas tuntua omalta ponilta.

Henkinen Niclakseni loistaa kuitenkin poissaolollaan eikä pelkästään ratsastuksen suhteen. Viime aikoina on tuntunut, että elämäni on pikajuoksua ja olen koko ajan vähän jäljessä: töissä, hevosen kanssa, kotiasioissa. En ehdi hoitaa kaikkea, unohtelen asioita enkä yksinkertaisesti vaan oikein riitä omana itsenäni.

Olen tosi kiitollinen siitä, että voin pitää omaa hevosta ja saan tehdä haastavaa oman alan työtä. Kissatkin ovat ihan itse valittuja ja hyvin rakkaita. Kiitollisuudesta huolimatta välillä kuitenkin väsyttää. Elämässäni on tosi paljon kaikkea hyvää, mutta kaiken sen eteen saa tehdä myös töitä.

Tähän pyrin.

Tyypillinen tapani selviytyä vähän raskaammista jaksoista on muuttua puskutraktoriksi. Tarvon hampaat irvessä arkipäivästä toiseen ja pusken menemään ajatuksella “vielä yksi palaveri, vielä yksi kauppareissu, vielä yksi tallimatka”. Elämä on kuitenkin opettanut, että sillä mallilla tämä puskutraktori törmää yleensä seinään, joten ajattelin kokeilla uutta lähestymistapaa.

Tämän viikon ohjelmaan kuuluu hölläilyä, niin Pepelle kuin minulle! Tallikaverini hieroi Pepen lauantaina, minkä jälkeen se sai kaksi päivää vapaata. Pidän ratsastustunneista taukoa tällä viikolla ja kertaan edellisen tuntien asioita ilman opettajaa. Perjantaina olen lomalla töistä ja käyn moikkaamassa osaa Unkarin reissun tutuista aamupalan merkeissä.

Jospa se uusi itsevarmuus alkaisi taas löytyä, ei pakottamalla vaan rentouden kautta!

Sunnuntaina hölläilin Helsinki International Horse Show’ssa. Tunnelma oli katossa, kun World Cup -osakilpailun voittajaksi 160 cm:n radalla julistettiin hollantilainen Jur Vrieling ja ori VDL Glasgow V.

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

reetu1

Ostin hevosen!

Juuri nyt tuntuu enemmän tältä. Kuva: wikipedia...

Read more
mita-mietit-ronja-salmi-maailmanloppu

Eläinharrastajan ympäristöahdistus

Juuri nyt tuntuu enemmän tältä. Kuva: wikipedia...

Read more

Kiitos kaikesta, Pepe!

Juuri nyt tuntuu enemmän tältä. Kuva: wikipedia...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.