Kosmetiikka
Eläinkokeetonta kosmetiikkaa ja vuoden 2014 ostoslista
December 16, 2013
0

Vaikka viime aikoina olen keskittynyt blogissa enemmän kissoihin kuin kosmetiikkaan, olen pysytellyt koko ajan eläinkokeettomien tuotteiden parissa. Hankalaa se on, koska lista oikeasti eläinystävällisistä firmoista muuttuu koko ajan. Esimerkiksi Urban Decay ja Pureology ovat siirtyneet Lorealin omistukseen. Tarkkana on oltava myös Kiinan myynnin kanssa, jossa kosmetiikkaa päätyy kauppojen hyllyille aina eläinkokeiden kautta. Esimerkiksi Bare Minerals -tuotteita myydään ilmeisesti myös Kiinassa, vaikka luonnonmukaisia ja eläinystävällisiä muuten ovatkin.

Niin paljon kuin Redkenin All Soft -shampoosta pidinkin ja melkein lipsahdin, olen ostanut Paul Mitchellin ja Yes to Carrots -sarjan taatusti eläinystävällisiä tuotteita koko syksyn ajan. Ei mikään shampoo voi olla niin hyvää, että se olisi kanien ja kissojen kokeman kivun arvoista. I’m not worth it.

Ensi vuonna, kun meikki- ja shampoopurkkien pohjat alkavat pikkuhiljaa taas pilkistellä esiin, aion satsata seuraaviin tuotteisiin:

Paul Mitchell Lemon Sage -shampoo ja hoitoaine

paul-mitchell-shampoo-ja-hoitoaine

Lupaa tuuheutta, narskuvaa puhtautta ja sitruunanraikkautta kutreille, eli täydellinen kaveri Yes to Carrotsin hoitavan shampoon rinnalle! Kuva: lookfantastic.com

LUSH Ultrabland -meikinpoistoaine

lush-ultrabland

Tiesittekö, että LUSH on niin kiihkeästi eläinkokeiden lopettamisen kannalla, että järjestää eläinkokeiden vastaisia kampanjoita? Pelkästään sen vuoksi olen valmis kiikuttamaan roposeni jatkossa Lushin liikkeeseen. Huhut kertovat, että tuotteet ovat muutenkin hyviä ja tämä meikinpoistoaine poistaa kuulemma itsepäisetkin meikit tehokkaasti. Kuva: lush.fi

Herbatint 5N -hiusväri

herbatint

Herbatint-väripurkin kyljessä lukee ilahduttavasti “Against Animal Testing”. Olen vältellyt kyseistä väriä jo pitkään lähinnä ruman pakkauksen takia, mutta totuus on, ettei eläinkokeettomia hiusvärejä ole pilvin pimein markkinoilla. Lisäksi Herbatint on kuulemma oikeasti ihan hyvä purkkiväri. Suomessa sitä voi ostaa Ruohonjuuri-liikkeistä. Odottelen vielä tyvikasvun kasvamista muutaman viikon ja kerron sitten kokemuksistani blogissa. Kuva: herbatint.co.uk

Too Faced -kosmetiikka

too-faced

Benefit-tyyppinen kosmetiikkasarja houkuttelee erityisesti luomivärien ja poskipunien osalta. Tuotteita voi tilata Look Fantastic -verkkokaupasta. Too Faced on eläinkokeeton firma ja kantaa ylpeästi Cruelty Free -pupulogoa tuotteidensa kyljessä.

Tällaista on siis ensi vuonna tulossa ja esittelen tuotteita varmasti myös blogin puolella, kunhan niitä hissuksiin ostelen. Lisää eläinkokeettomia vaihtoehtoja on listattu mm. Animalian sivuilla.

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

paul-mitchell-ja-yves-rocher-reparation

Kosmetiikkakuulumisia: suosikkishampoot

Vaikka viime aikoina olen keskittynyt blogissa ene...

Read more

Kosmetiikan syntilistan päivitys

Vaikka viime aikoina olen keskittynyt blogissa ene...

Read more

Testissä Herbatint, eläinkokeeton hiusväri

Vaikka viime aikoina olen keskittynyt blogissa ene...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.