Eläinystävät Kissat
Dogbiciä ja rotukissoja Eläinystäväni-messuilla
April 23, 2017
0

Vaikka lunta tuprutti aamulla kuin joulumaassa, on se kevät sieltä tulossa. Varmoja kevään merkkejä ovat Pepen muuttuminen suklaanruskeaksi ja eläinaiheiset messut. Tänä viikonloppuna Messukeskuksessa oli vuorossa Eläinystäväni-tapahtuma, joissa kävin tänään pyörähtämässä.

Messujen pääpaino on kissa- ja koiranäyttelyissä sekä tietysti shoppailussa. Vaikka en ymmärrä tuon taivaallista näyttelyistä ja olen enemmän rescue-eläinten ystävä, viihdyin kissanäyttelypuolella hyvin. Oliko se toisaalta ihmekään, niin avoimesti ja innoissaan kissojen kasvattajat kertoivat silmäteristään. Yleensä aina, kun jäin vähän pidemmäksi aikaa tuijottelemaan jotain yksittäistä kissaa, kasvattaja tuli juttusille ja tarjosi kissaa silitettäväksi. Oli hauska huomata, että rotu kuin rotu, kissoja ne kaikki silti olivat. Tykästyin niihin kaikkiin hetkessä.

Kävin kurkkaamassa myös paria persialaista kissaa tutustuakseni paremmin Pojan äidin puolen sukujuuriin – Poikahan on puoliksi persialainen. Täytyy myöntää, että vaikka persialaiset olivat ihan söpöjä, olin salaa kiitollinen, että Poika on perinyt isältään normaalin kissannenän. Omaan silmääni Poika on kauniimpi kuin täysiveriset persialaiset, mutta nämä ovat toki mielipidekysymyksiä.

Marsut viihtyivät mökeissään.

Kissat olivat selvästi tottuneet näyttelyhommiin, niin rauhallisesti ne nukkuivat hälinän keskellä (toki hälinä itsessäänkin varmasti jo väsyttää). Voin vain kuvitella, mitä tapahtuisi, jos laittaisin Pojan pieneen häkkiin ja lähtisin sen kanssa messuille. Todennäköisesti se purisi kalterit rikki, karkaisi seuraavaan Pasilasta lähtevään junaan ja etsisi uuden omistajan. Mörkö puolestaan ei messualueelle edes ehtisi, koska se pyörtyisi kauhusta jo automatkalla.

Tämä ei olisi Pojan ja Mörren paikka. Kanit eivät olleet moksiskaan.

Kun olin kiertänyt kissanäyttelyt  ja käynyt ihastelemassa kaneja ja marsuja, kävin katsastamassa maailmanhistorian ensimmäisen Dogbic-kisan. Dogbicissä jumpataan yhdessä oman koiran kanssa ja vaikka touhu näytti vähän koomiselta, oli se selvästi myös ihan oikeaa urheilua. Lankutus on tunnetusti jo muutenkin rankka liike, mutta kuvitelkaapa, miltä se tuntuu, kun selässä istuu samaan aikaan kookas koira!

Normaalin messukiertelyn lisäksi tein muutamia täsmähankintoja, jotka ovat olleet jo pidemmän aikaa ostoslistalla. Mörkö sai oman, pehmoisen Kivikis-lampaankarvapedin 15 eurolla (ovh kuulemma 50 €) ja Pepe tulevan kesän paarmanpuremiin Solhedsin Derma 2 -seerumia. Itselleni ostin 5 eurolla Eläimellinen nautinto -kirjan, jonka löysin Outlet Expon puolelta Rosebudin kojusta.

“Tästä en luovu”, totesi Mörkö uudesta pedistään.

Eläinystäväni-messujen osalta jäin kaipaamaan messulavaa ja -ohjelmaa, jossa olisi voinut tutustua erilaisiin eläinrotuihin ja -lajeihin paremmin. Myös kissa-aiheiset tietoiskut olisivat olleet kivoja. Olisin kuullut mielelläni esimerkiksi eläintenkouluttajien vinkkejä sisäkissojen aktivointiin ja kouluttamiseen. Eläinlääkäreiden kokemukset nykykissojen yleisimmistä sairauksista ja niiden ennaltaehkäisystä olisivat olleet myös hyödyllistä antia.

Kaiken kaikkiaan tapahtumassa oli tänä vuonna mukavasti nähtävää ja osteltavaa sekä rauhallinen tunnelma messualueen väenpaljoudesta huolimatta. Nyt voin hyvillä mielin vetäytyä loppupäiväksi uuden kirjan pariin ja oppia lisää eläinten mielenliikkeistä!

Loput messushoppailuni. Nyt on lukemista eikä Pepen tarvitse kärsiä kutinoista kesällä.

 

 

About author

Piia

Piia on 35-vuotias hullu kissamummo, joka on sekaisin myös hevosista.

Lue myös nämä

/ You may check this items as well

poika-main

Eläinlääkärireissulla ja pitkästä aikaa ulkona

Vaikka lunta tuprutti aamulla kuin joulumaassa, on...

Read more
Eläinystäväni

Kissaihmisen tärppejä Eläinystäväni-messuille

Vaikka lunta tuprutti aamulla kuin joulumaassa, on...

Read more
mita-mietit-ronja-salmi-maailmanloppu

Eläinharrastajan ympäristöahdistus

Vaikka lunta tuprutti aamulla kuin joulumaassa, on...

Read more

There are 0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.